Σε καραντίνα ο οίκος ευγηρίας στον  Κορυδαλλό – Η Περιφέρεια είχε επιβάλει πρόστιμα 300.000 ευρώ και είχε εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης

Ο οίκος ευγηρίας στον Κορυδαλλό όπου υπήρξαν καταγγελίες για κλειδωμένους ηλικιωμένους και κακές συνθήκες διαβίωσης μπήκε σε καραντίνα.


Η είσοδος στον οίκο επιτρέπεται μόνο σε εργαζόμενους και γιατρούς. Σε έλεγχο που έγινε φέρεται να  βρέθηκαν 38 ηλικιωμένοι με συμπτώματα αφυδάτωσης, ένας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, κάποιοι είχαν ψώρα, ενώ κάποιοι ήταν κλειδωμένοι στα δωμάτιά τους.

Η Περιφέρεια Αττικής ξεκαθάρισε ότι από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300.000 ευρώ και έχει εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της εν λόγω μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Περιφέρεια, δεν ήταν δική της αρμοδιότητα, η σφράγιση της δομής. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Αστυνομίας σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Η μεταφορά των ηλικιωμένων του εν λόγω οίκου στα νοσοκομεία έγινε μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *