Ράνια Σβίγκου: «Ούτε δεμένος δεν έρχεται σε debate ο Μητσοτάκης με Τσίπρα»

 

Ο πρώτος που θα ζητούσε debate θα ήταν ο Κ. Μητσοτάκης, αν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την πραγματικότητα. Γιατί ένας αρχηγός που είναι πανίσχυρος και δημοσκοπικά άτρωτος και πρώτος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα», ανέφερε σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην άρνηση του Κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχει σε τηλεμαχία με τον Α. Τσίπρα. Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν πάει, για άλλη μια φορά, ούτε δεμένος σε debate, κάτι που δείχνει το σεβασμό του απέναντι σε ένα στοιχείο του δημοκρατικού διαλόγου και της δημοκρατικής αντιπαράθεσης, αλλά δείχνει και το πόσο τρέμει μπροστά στην ιδέα να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αλέξη Τσίπρα».


Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι δημοσκοπικές εταιρίες να αναρτούν πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε την απορία της «γιατί η ΝΔ, η οποία κάνει τον εκπρόσωπο των εταιριών, έχει πρόβλημα να τα αναρτούν» και υπογράμμισε ότι «οι ίδιες οι εταιρίες, οι οποίες έχουν μια πληγωμένη αξιοπιστία, επειδή σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έχουν πέσει έξω, θα έπρεπε να θέλουν να αναρτούν τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, ώστε να ενισχυθεί και η δική τους αξιοπιστία και η διαφάνεια», σημειώνοντας ότι «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εταιρίες δημοσκοπήσεων επιλέγουν να είναι αναρτημένα για να είναι προσβάσιμα στους ερευνητές, γιατί οι δημοσκοπήσεις, πάνω από όλα, είναι ένα επιστημονικό εργαλείο».

Αναφερόμενη στην κινδυνολογία της Ν.Δ., η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «η Ν.Δ. θέλει ο πολιτικός διάλογος να μην επικεντρώνεται στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, στην ακρίβεια, στους πλειστηριασμούς, σε όσα απασχολούν το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, αλλά μόνο στην προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σε ερώτηση σχετικά με το «σχέδιο Δήμητρα» του ΜΕΡΑ 25, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου σχολίασε ειρωνικά: «Ευτυχώς υπάρχει ο Κ. Μητσοτάκης που αποκάλυψε το σχέδιο του Αλ. Τσίπρα. Βέβαια, καθυστέρησε. Κι έτσι ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς πρόλαβε και συναντήθηκε με τον Αλ. Τσίπρα πριν από λίγες μέρες», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για γελοιότητες, οι οποίες δείχνουν τον πανικό της Ν.Δ. Η κυβέρνηση, αντί να αντιπαραθέτει το έργο της, βρίσκει το “σκιάχτρο” του Βαρουφάκη για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι που δείχνει την πολιτική της γύμνια. Δείχνει ότι αυτό που αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι δεν είναι μόνο το ντιμπέιτ μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, αλλά και η προγραμματική αντιπαράθεση και συζήτηση». Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ράνια Σβίγκου «οι κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται πάνω σε συγκεκριμένο πλαίσιο και συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις», τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε απόλυτοι στο πρόγραμμά μας. Και οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά το πρόγραμμα και τις θέσεις μας, όπως γνωρίζουν πολύ καλά πόσο έχουν υποφέρει από την πολιτική της Ν.Δ. αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Και κατέληξε, λέγοντας ότι «Στις 21 Μαΐου θα υπάρξει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *