Πτώση αεροσκάφους Αντόνοφ στην Καβάλα: Εντοπίστηκαν 6 σοροί- Δεν βρέθηκε επικίνδυνη ουσία

Έξι σοροί του πληρώματος του Antonov, που συνετρίβη στην Καβάλα  το βράδυ του Σαββάτου (16.07.2022), έχουν εντοπιστεί, από τις συνολικά οκτώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις έξι σορούς ήταν απανθρακωμένη και οι άλλες διαμελισμένες. 


Νωρίτερα, σήμερα, εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας “Meridian Cargo” δήλωσε ότι είναι νεκρά και τα οχτώ μέλη του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής. “Φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής,” δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος τηλεφωνικά στο Reuters, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αεροπορική τραγωδία. 

Δεν βρέθηκαν διενεργά ή χημικά στοιχεία στο σημείο της  συντριβής ενώ στην περιοχή μπαίνει ομάδα της ΕΜΑΚ προκειμένου να περισυλλέξει έξι σορούς που εντοπίστηκαν από drone, δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου, η λευκή ουσία άγνωστης προέλευσης που είχαν εντοπίσει τα drones στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος δεν είναι ραδιενεργό ή βιολογικό υλικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. . Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο για την περισυλλογή των σορών του οκταμελούς πληρώματος του αεροσκάφους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *