Πρώτη πτήση των F-4 Phantom μετά το χαμό των δυο πιλότων στην Ανδραβίδα – Πως τίμησαν  τους ήρωες συναδέλφους τους στην 117 Πτέρυγα Μάχης

Η πρώτη πτήση των F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας μετά το τραγικό συμβάν με την απώλεια των Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιου Τσιτλακίδη στην συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στην Ανδραβίδα, αναμενόταν να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.


Στο μεταξύ, οι πιλότοι της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας θα τιμούσαν τους συναδέλφους τους πετώντας πάνω από τα σημεία που πέρασε το πρωί της περασμένης Δευτέρα το μοιραίο F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας με τους ηρωικούς πιλότους, Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Οι δυο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα όταν συνετρίβη το αεροσκάφος τους σε άσκηση στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

Όλοι οι πιλότοι της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίας πήγαν στο σημείο όπου φυλάσσονται οι φοριαμοί των απολεσθέντων πιλότων, κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και απέθεσαν εκεί τα λουλούδια.

Οι φοριαμοί των δυο ηρωικών πιλότων θα μείνουν απείραχτοι,σύμφωνα με το τελετουργικό της Πολεμικής Αεροπορίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *