Προσγειωμένη στη γη, με το κεφάλι χαμηλά και χωρίς αλαζονεία – Έτσι πάει στις δεύτερες κάλπες η ΝΔ παρά τον επικό θρίαμβο

 

Η Νέα Δημοκρατία απογειώθηκε στην στρατόσφαιρα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς άφησε πίσω της 20 και βάλε μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ και πέτυχε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.


Αν ήταν άλλο κόμμα ίσως να πετούσε ακόμα στα ουράνια, να πανηγύριζε ακόμα τη νίκη και οι σαμπάνιες να έδιναν και να έπαιρναν. Τα πράγματα όμως, δεν είναι έτσι στη Νέα Δημοκρατία.

Αμέσως μετά τον επικό θρίαμβο και την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα στελέχη ήταν ξεκάθαρο. Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε σε όλους ότι η κάλπη είναι άδεια από δω και μπρος και όλοι πρέπει να πάνε ταπεινά στις δεύτερες εκλογές, χωρίς έπαρση και αλαζονεία, με το κεφάλι χαμηλά και τα πόδια στη γη.

Να συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, διότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και όλα θα κριθούν στις 25 Ιουνίου στις δεύτερες κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα… οργώσουν και πάλι όλη την Ελλάδα. Θα είναι σε κάθε σημείο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι με ένα και μοναδικό στόχο.


Να κοινωνήσουν το έργο της νυν κυβέρνησης και να αναδείξουν τα πλάνα για την επόμενη 4ετία.


Καλύτεροι μισθιοί, καλύτερες συντάξεις, νέες θέσεις εργασίας

Η Κυβέρνηση θέλει ανάμεσα στα άλλα και σε αυτή την 4ετία να δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα των πολιτών. Οι μεγάλοι στόχοι στην μάχη για τον πολίτη είναι να δωθούν καλύτεροι μισθοί, καλύτερες συντάξεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η άνοιξη της ανάπτυξης που έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα της πρώτης 4ετίας να συνεχιστεί με μεγαλύτερο ρυθμό.

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει ο κόσμος να κατανοήσει 100% το γιγαντιαίο έργο που έγινε στην πρώτη 4ετία και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους για όλο τον πλανήτη με τον πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία να σαρώνουν τα πάντα.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να αναδείξει τα τεράστια βήματα που έγιναν, στην οικονομία (για παράδειγμα η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος αποτελεί έναν τεράστιο άθλο της κυβέρνησης), στην ανάπτυξη όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε πράγματα και θαύματα και οι ξένες επενδύσεις έτρεξαν σαν ποτάμι και ενίσχυσαν και θωράκισαν την οικονομία, στην ψηφιοποίηση του κράτους, στην παιδεία, στην υγεία.


Η Ελλάδα έγινε πρωταγωνιστής σε όλα τα επίπεδα. Ο άλλοτε παρίας της Ευρώπης έγινε πρωταθλητής και όλος ο κόσμος έστρεψε τα βλέμματά του πάνω στη χώρα μας. Τα δημοσιεύματα μεγάλων ξένων ΜΜΕ για το ελληνικό θαύμα έδωσαν και πήραν και δίνουν και παίρνουν και μετά τις εκλογές, όπου αναφέρουν ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας επιτρέπει στη χώρα να συνεχίσει την… ανάστασή της και να γίνει ακόμα πιο δυνατή.

Η απλή αναλογική δεν τους άφησε να πιάσουν δουλειά από τώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν και να το χαρούν και να πανηγυρίσουν την εκτόξευση του κόμματος στις εκλογές. Από την άλλη θα μπορούσαν  να σηκώσουν ήδη τα μανίκια και να πιάσουν δουλειά. Η απλή αναλογική όμως, δεν τους το επέτρεψε αυτό από τώρα.

Όπως και δεν επέτρεψε στη χώρα να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και με το πόδι πατημένο στο γκάζι από τις 21 Μαΐου και μετά. Η απλή αναλογική έβαλε φρένο σε όλα αυτά, καθώς πρέπει να γίνουν και δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου (αυτή τη φορά βέβαια με ενισχυμένη αναλογική), οπότε η χώρα πρέπει αναγκαστικά να ζήσει σε μια μεταβατική περίοδο ως τότε.

Να ξαναγεμίσουν την κάλπη

Η κάλπη όμως, όπως είπαμε και στην αρχή και όπως λένε και στο Μαξίμου είναι άδεια και περιμένει να γεμίσει ξανά στις 25 Ιουνίου. Και εκεί έχει ρίξει το βάρος η Νέα Δημοκρατία. Στις δεύτερες εκλογές από τις οποίες θέλει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένη. Και μπορεί να βγει ακόμα πιο ενισχυμένη και να προχωρήσει το έργο της αλλά και τις βαθιές τομές που ετοιμάζει στο… αφραχνιασμένο σύστημα όπως με την τροποποίηση του Συντάγματος.

Ως τότε όμως, το μήνυμα είναι να πάνε όλοι με σεμνότητα και σκυμένο το κεφάλι στις δεύτερες κάλπες. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Οχι, για να μπορέσει το κόμμα να αρχίσει τα πανηγύρια για τη μεγάλη νίκη,  αλλά για να μπορέσει να πιάσει αμέσως δουλειά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *