Προκλητική ασέβεια: Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ διέκοψε την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας

Ασέβεια και μάλιστα προκλητική και ακραία ήταν η στάση του εκπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ να διακόψει την ενός λεπτού σιγή που ήθελαν να κρατήσουν τα κράτη – μέλκη στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία, στη συνεδρίαση του Οργανισμού.


Όπως αναφέρει η DailyMail, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα μίλησε στον Οργανισμό για τον πόλεμο που ξέσπασε πριν ένα χρόνο στη χώρα, κατηγορώντας τη Μόσχα για «γενοκτονία».

Λίγο μετά ζήτησε από τους εκπροσώπους των κρατών του ΟΗΕ να σηκωθούν και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Όμως, ο Ρώσος εκπρόσωπος Βασίλι Νεμπέζνια αντέδρασε και άνοιξε το μικρόφωνο, διακόπτοντας τη διαδικασία.

Ο Νεμπέζνια απαίτησε από τα μέλη του ΟΗΕ να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή και για τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν πεθάνει στην Ουκρανία ακόμα και από τις συγκρούσεις το 2014.

Αμέσως ξέσπασαν αντιδράσεις, αλλά ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ δεν καταλάβαινε τίποτα και άρχισε να φωνάζει: «Όλες οι ζωές είναι πολύτιμες. Η Δύση σπρώχνει δική της ατζέντα. Σηκωνόμαστε στα πόδια για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των θυμάτων για ό,τι έχει συμβεί στην Ουκρανία από το 2014» επέμεινε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *