Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου: Οι περισσότεροι δικαιούχοι προμηθεύτηκαν κανονικά self test.

Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους των δωρεάν self test προσήλθαν στα φαρμακεία μέχρι και το Σάββατο και προμηθεύτηκαν τα τεστ που εδικαιούντο βάσει και της σχετικής κυβερνητικής απόφασης.


Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς στο NEWS24/7 “από τους σχεδόν 1.460.000 δικαιούχους των δωρεάν self test ανά την Ελλάδα, προσήλθαν και αγόρασαν περίπου 1.350.000. Το συγκεκριμένο νούμερο μου δόθηκε στις 2 το μεσημέρι και όπως είναι κατανοητό από τότε θα έχει αυξηθεί κατά τι ακόμα”.

Υπό αυτή την έννοια υπογραμμίζει ο κ. Βαλτάς “ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν μάλλον υπερβολικός. Υπήρχε σχετική επάρκεια και οι πωλήσεις ήταν αυτές που έπρεπε ήδη από τις προηγούμενες δύο ημέρες”.

Είναι πάντως σαφές ότι στην Αθήνα δημιουργήθηκε πρόβλημα, ίσως γιατί το μεγαλύτερο μέρος των αδιάθετων να αντιστοιχεί στα φαρμακεία της επαρχίας. Επίσης, παίζει ρόλο και το γεγονός ότι πολλά φαρμακεία (μικρά) τα οποία έχουν επάρκεια στα τεστ έμειναν κλειστά το Σάββατο, σύμφωνα και με το πρόγραμμα λειτουργίας τους. Αυτά τα φαρμακεία θα έχουν διάθεσιμα self test και την προσεχή Δευτέρα.

Οι δικαιούχοι που δεν προσήλθαν να παραλάβουν self test υπολογίζονται πλέον σε λιγότερους από 100.000, νούμερο που έτσι και αλλιώς παρατηρείται σε κάθε διανομή και έχει να κάνει με πολίτες οι οποίοι δεν διενεργούν τα self test στα παιδιά τους για οποιονδήποτε λόγο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *