Πόπη Τσαπανίδου για το θέμα της παραδοχής Κατρούγκαλου: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο μηχανισμός διαστρέβλωσης της ΝΔ επιχειρούν να ξεγελάσουν τους πολίτες»

 

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, απάντησε στο πολύκροτο θέμα της παραδοχής του Γιώργου Κατρούγκαλου για την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρει τις κρατήσεις 20% υπέρ ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι που κατέστρεψε πολλούς ανθρώπους, αλλά να επαναφέρει και το 100% προκαταβολής του φόρου, αν βέβαια κερδίσει τη μάχη της κάλπης και επανέλθει στην εξουσία.


Η Πόπη Τσαπανίδου τόνισε ότι το «μόνο που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυξήσεις εισοδημάτων με αύξηση αφορολόγητου και κατάργηση φόρου επιτηδεύματος» και επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και ο μηχανισμός διαστρέβλωσης της ΝΔ επιχειρούν για άλλη μια φορά να ξεγελάσουν τους πολίτες».

Αναλυτικά η Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε:

«Το μόνο που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυξήσεις εισοδημάτων με αύξηση αφορολόγητου και κατάργηση φόρου επιτηδεύματος

Μπροστά στο φόβο ότι οι εκλογές συμπίπτουν με το τέλος της 3ης εβδομάδας του μήνα και πιθανότατα οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες της μεσαίας τάξης θα προσέλθουν στις κάλπες χωρίς ευρώ στη τσέπη, ο κ. Μητσοτάκης και ο μηχανισμός διαστρέβλωσης της ΝΔ επιχειρούν για άλλη μια φορά να ξεγελάσουν τους πολίτες.


Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.


Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

Ρύθμιση των χρεών και αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.


Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».

Πως έγινε η παραδοχή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πίεσε στα άκρα τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον ανάγκασε να κάνει την μεγάλη και ωμή ομολογία για την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρει τις κρατήσεις 20% υπέρ ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι που κατέστρεψε πολλούς ανθρώπους, αλλά να επαναφέρει και το 100% προκαταβολής του φόρου, αν βέβαια κερδίσει τη μάχη της κάλπης και επανέλθει στην εξουσία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky. Εκεί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων άρχισε να πιέζει τον Γιώργο Κατρούγκαλο να ομολογήσει τα αληθινά πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές.

Εκεί ο Κατρούγκαλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να επαναφέρει το 20% κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και την προκαταβολή 100% του φόρου, την οποία ο τέως υπουργός είπε ότι την θεωρεί «απολύτως δίκαιο μέτρο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *