Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε νεκρός Ρώσος συνταγματάρχης – Αυτοί είναι οι 15 αξιωματικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους

Για ακόμα μία απώλεια του Βλαντιμίρ Πούτιν στον πόλεμο στην Ουκρανία, κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, καθώς σκοτώθηκε ένας συνταγματάρχης του στρατού της Ρωσίας από τα ουκρανικά στρατεύματα, ο Αλεξέι Σαρόφ, ο διοικητής της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας.


Πρόκειται για τον 15ο Ρώσο ανώτατο στρατιωτικό διοικητή, ο οποίος πέφτει νεκρός στις μάχες του πολέμου στην Ουκρανία, με τη DailyMail να αναφέρει ότι, πλέον, η Ρωσία καταγράφει τη μεγαλύτερη απώλεια στρατιωτικών ηγετών της χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει το δίκτυο SkyNews, ο θάνατός του λέγεται ότι επιβεβαιώθηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από αξιωματούχους της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τη ζωή του σε μάχη στη Μαριούπολη.

Η Ρωσία ανέφερε στις 2 Μαρτίου ότι 498 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 1.597 τραυματίστηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο η εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεών της έχει συναντήσει μεγάλη αντίσταση από τον στρατό της Ουκρανίας και τις εθελοντικές αμυντικές δυνάμεις.

Ο Σαρόφ είναι ο πέμπτος συνταγματάρχης που πεθαίνει στον πόλεμο και εντάσσεται στη «μαύρη λίστα» των 15 Ρώσων υψηλόβαθμων στρατιωτικών που χάνουν τη ζωή τους στην εμπόλεμη ζώνη. Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, η Μόσχα έχει υποστεί το υψηλότερο ποσοστό απωλειών σε κορυφαίους αξιωματικούς από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *