Πλεύρης για αιχμές Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ»

 

Ο Θάνος Πλεύρης πήρε επίσημη θέση μετά τις αιχμές που κάνει συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας κατά γιατρών στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και ξεκαθάρισε ορθά κοφτά ότι δεν θα επιτρέψει την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ, ενώ τόνισε ότι είναι δίπλα στους γιατρούς.


Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε σε ανάρτηση που έκανε στο twitter:

«Ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ.

Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους.

Προβαίνουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται».


Ο Αλέξης Κούγιας άφησε τελευταία αιχμές κατά του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, με αφορμή τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μάλιστα κινήθηκε άμεσα και κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Η συνάντηση έγινε σήμερα το πρωί.

Στη συνάντηση ήταν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνας Γκάγκα, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης μετά τις αιχμές του Αλέξη Κούγια για τη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης κατέθετε ως μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, και ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως «στέλνει όργανα παιδιών από μεταμοσχεύσεις στο εξωτερικό».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *