Παύλος Μαρινάκης προς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: «Προτείνετε φοροεπιδρομή, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε»

Με σημερινό (6.6.2023) άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προτείνουν φοροεπιδρομή, αλλά η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτικές που αυξάνουν το ΑΕΠ της χώρας, φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.


Αναλυτικά το άρθρο του Παύλου Μαρινάκη στην εφημερίδα Τα Νέα

Ευχαριστούμε. Δεν θα πάρουμε.

Μετά τις δηλώσεις των νέων εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενων «Κατρούγκαλων» καταλάβαμε όλοι, χωρίς καμία, πλέον, αμφιβολία, ότι τους χωρίζουν ακόμα λιγότερα απ’ όσα πιστεύαμε αρχικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η φορο-επιδρομή την οποία προτείνουν και της οποίας υπεραμύνεται και ο πρόεδρος του κόμματός τους με το πρόσχημα της φορολόγησης των «πλουσίων», αποδεικνύει πως δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει στην οικονομία της χώρας.

Έχουμε, πια, φτάσει λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και, ενώ έχει προηγηθεί μια ακόμη εκλογική διαδικασία, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει με συνέπεια ότι είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει σταθερές απόψεις και κοστολογημένες προγραμματικές προτάσεις. Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα κόμματα βγάζουν το ένα μετά το άλλο έναν νέο «λαγό» από το προεκλογικό μαγικό τους καπέλο. Πρώτα ήταν οι «Δήμητρες», μετά οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και τώρα η αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων, η προτεινόμενη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές.


Προσπαθούν ως άλλοι «Ρομπέν των δασών», να δημιουργήσουν ένα επίπλαστο αφήγημα ότι δήθεν θα πάρουν με κάποιο τρόπο χρήματα από τους πλούσιους και θα τα μοιράσουν στους φτωχούς, αγνοώντας παραδειγματικά κάθε έννοια δημοσιονομικής πολιτικής. Το πιο απλό πράγμα που γίνεται από κάποιον κατανοητό είναι ότι, με όσα προτείνουν, δυσανάλογα θα επιβαρυνθούν οι μεσαίες επιχειρήσεις από την αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων, την ώρα που μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού -που επενδύουν στην Ελλάδα- θα συνεχίσουν να πληρώνουν το σημερινό οριζόντιο 5%, καθώς δεσμεύονται από διμερείς συμβάσεις.


Το 2019 δηλώθηκαν μερίσματα 1,5 δισ. ευρώ και με τον συντελεστή, τότε, στο 10%, τα φορολογικά έσοδα θα ήταν 150 εκ. ευρώ. Με τη μείωση του φόρου στο 5%, είχε εκτιμηθεί μια απώλεια της τάξης των 75 εκ. ευρώ. Η μείωση αυτή οδήγησε στη δήλωση 5,6 δισ. ευρώ μερισμάτων με αποτέλεσμα 280 εκατομμύρια ευρώ να μπουν στα ταμεία του κράτους, πολλά περισσότερα δηλαδή από όταν ο φόρος ήταν διπλάσιος.

Άρα, με την αύξηση του φόρου στα μερίσματα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώνουν περισσότερους φόρους, θα μειώσουν το καθαρό τους κέρδος, δεν θα προσλαμβάνουν νέο προσωπικό ή θα απολύουν το υπάρχον για να μειώσουν τα έξοδά τους.

Ευχαριστούμε. Δεν θα πάρουμε. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία δεν είναι λέξεις η μια δίπλα στην άλλη που ακούγονται ευχάριστες. Είναι ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, σύμφωνο με τους στόχους του Προγράμματος σταθερότητας της ΕΕ, που δεσμεύεται όχι για αυξήσεις, αλλά για ακόμα περισσότερες μειώσεις φόρων για όλους τους πολίτες, σταδιακή μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση σε βάθος τετραετίας του τέλους επιτηδεύματος, ακόμα περισσότερες επενδύσεις, ακόμα περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς για το σύνολο των εργαζομένων.

Αυτή είναι και η βασικότερή μας διαφορά. Μια διαφορά πολιτικής κοσμοθεωρίας: την ώρα που εκείνοι ψάχνουν να δουν από που θα εισπράξουν, εμείς, εφόσον μας εμπιστευθούν ξανά οι πολίτες, θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές που θα αυξάνουν το ΑΕΠ της χώρας, θα φέρνουν επενδύσεις και θα δημιουργούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.


Γι’ αυτό στις 25 Ιουνίου ζητάμε τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, με στόχο το σχηματισμό μιας ισχυρής αυτοδύναμης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να συνεχίσει η πατρίδα μας να βαδίζει μπροστά, απαλλαγμένη από παρωχημένα συνθήματα και αποτυχημένες λογικές του παρελθόντος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *