Πατούλης: “Μόνο έλλειμμα της Περιφέρειας Αττικής, η έλλειψη σοβαρότητας της Αντιπολίτευσης”

«Το μόνο έλλειμμα της Περιφέρειας είναι η έλλειψη σοβαρότητας και ειλικρίνειας της μείζονος αντιπολίτευσης» απαντά η Περιφέρεια Αττικής στη Ρένα Δούρου, η οποία, με αφορμή την καταψήφιση του απολογισμού της Περιφέρειας (με 50-48 ψήφους) «υπό το βάρος του τεράστιου ταμειακού ελλείμματος των 162 εκ. ευρώ», από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την απόφαση «προάγγελο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται σε 10 ημέρες».


Επίσης ανάλογη ανακοίνωση με τίτλο: «”Βατερλώ” Πατούλη» στο ΠΕΣΥ, που εξέδωσε η παράταξη του Γιάννη Σγουρού, γίνεται λόγος για κατασπατάληση και φωτογραφικούς- υπερτιμολογημένους διαγωνισμούς» ενώ καλεί σε «συστράτευση τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας»

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της Περιφέρειας τονίζεται μεταξύ άλλων:

“Το πλεόνασμα έργου και προσφοράς της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής το αναγνωρίζει η πλειοψηφία των πολιτών της μεγαλύτερης ελληνικής Περιφέρειας, η οποία εκλέχτηκε από το 66% των πολιτών.

Το γεγονός ότι η στήριξη της κοινωνίας δεν αποτυπώνεται στους συσχετισμούς της σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, οφείλεται στο «καλπονοθευτικό σύστημα» της απλής αναλογικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να οδηγήσει σε ακυβερνησία τον αυτοδιοικητικό θεσμό, τον οποίο ποτέ δεν μπόρεσε να ελέγξει..


Οι παράταιρες συμμαχίες και συνεργασίες εντός περιφερειακού συμβουλίου μεταξύ προσώπων και παρατάξεων, δεν παράγουν πολιτικά αποτελέσματα, ούτε αποτελούν πολιτικά γεγονότα και έχουν ημερομηνία λήξης τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.


Σχετικά με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί ύπαρξης ελλείμματος ύψους 162 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια, η απάντηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Πέππα ήταν αποκαλυπτική, ‘το μόνο έλλειμμα που υπάρχει στην Περιφέρεια, είναι το έλλειμμα σοβαρότητας και ειλικρίνειας της αξιωματικής και μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίες παρέδωσαν στη σημερινή διοίκηση μόνον ανολοκλήρωτα έργα και άδεια ταμεία’.

Τέλος, με την κ. Δούρου συμφωνούμε σε ένα μόνον πράγμα. Σε 10 ημέρες, οι πολίτες με την ψήφο τους θα κάνουν πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, θέτοντας οριστικά στο περιθώριο τις δυνάμεις του ψεύδους, της αδράνειας και της συκοφαντίας, στέλνοντας με την ψήφο τους ηχηρό μήνυμα πολιτικής σταθερότητας κι εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.”

Ρ. Δούρου: Απόφαση – προάγγελος της πολιτικής αλλαγής σε 10 ημέρες

Η κ. Δούρου στην ανακοίνωση της σημειώνει ότι η καταψήφιση του απολογισμού από σύσσωμη τη Δημοκρατική παράταξη σηματοδοτεί την «αρχή του τέλους της Διοίκησης Πατούλη η οποία παρά την αμέριστη στήριξη της Ακροδεξιάς είναι προάγγελος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται σε 10 ημέρες στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Αποδεικνύεται ότι οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν να ανατρέπουν συσχετισμούς και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όταν βάζουν σε δεύτερο πλάνο τις διαφορές τους και προτάσσουν κοινούς στόχους»

Προσθέτει ότι η «Δύναμη Ζωής», δια του εισηγητή της Χρ. Καραμάνου, επισήμανε κατά τη συζήτηση, ότι η Περιφέρεια οδηγείται πλέον στην οικονομική κατάρρευση. Μετά τον ορυμαγδό των απ’ ευθείας αναθέσεων και των φωτογραφικών διαγωνισμών με μία μόνο προσφορά (πάνω από 500 εκατ. ευρώ) βρίσκεται πλέον στο χείλος της χρεοκοπίας, με το τεράστιο έλλειμμα των 162 εκατ. ευρώ. Αυτό «βάσει στοιχείων των τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.


Γ. Σγουρός: Η μόνη λύση η συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων

Στην ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Σγουρός επισημαίνει ότι πρόκειται για τον 4ο κατά σειρά απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, που έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα (42 εκ. ευρώ), ανεβάζοντας το συνολικό ποσό του πρωτογενούς ελλείμματος κατά τη θητεία Πατούλη στα 170 εκ. ευρώ (περίοδος 2019-2022).

Αποτέλεσμα της πολιτικής των «αλόγιστων σπαταλών και των ανεξέλεγκτων αναθέσεων» είναι η Περιφέρεια να οδηγείται σε στάση πληρωμών, υποστηρίζει ο Γ. Σγουρός, ασκώντας επίσης σκληρή κριτική στον κ. Πατούλη και για την πανάκριβη «προεκλογική κομματική φιέστα» που στήθηκε στο Ζάππειο, «προφανώς με χρήματα των φορολογουμένων». Για να προωθήσει δε, τον απολογισμό του στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ο κ. Σγουρός, «ο κ. Πατούλης έχει επιδοθεί σε μια πανάκριβη διαφήμιση, η οποία υλοποιείται από εταιρεία που τους τελευταίους τρεις μήνες έχει υπογράψει συμβάσεις (οι δύο απευθείας αναθέσεις) με την Περιφέρεια Αττικής άνω των 7 εκ. ευρώ.

Κλείνοντας, καλεί όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, μακριά από κομματικές ταμπέλες «μέσα από τη μάχη της Περιφέρειας, μέσα από το μετερίζι της αυτοδιοίκησης, να στείλουν ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα συμπόρευσης και αντίδρασης σε ό,τι μας πληγώνει και να επιστρέψουμε στην εντιμότητα και στη διαφάνεια που τόσο πολύ έλειψαν αυτά τα χρόνια».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Πατούλης: “Μόνο έλλειμμα της Περιφέρειας Αττικής, η έλλειψη σοβαρότητας της Αντιπολίτευσης””