ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τα ονόματα του 82% του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εκλογές

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε σήμερα τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα ονόματα που καλύπτουν το 82% του ψηφοδελτίου.


Το κόμμα ανακοίνωσε σχεδόν τους 350, από τους 400 συνολικά υποψήφιους.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Η στελέχωση των ψηφοδελτίων δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Τα περισσότερα από τα 350 πρόσωπα που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια είναι νέοι επιστήμονες, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή των γυναικών.


Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Αργύρης, επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος στην τοποθέτηση του, ««η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα».


Γνωστά στελέχη του κόμματος όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Παύλος Γερουλάνος είναι υποψήφιοι στην Α’ Αθήνας, ενώ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παναγιώτης Βλάχος και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στο Νότιο Τομέα είναι οι Στέφανος Ξεκαλάκης, Παύλος Χρηστίδης, και Τόνια Αντωνίου.

Στον Δυτικό Τομέα οι: Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Καρχιμάκης και Θανάσης Κατερινόπουλος.

Στην Ανατολική Αττική ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Βάσια Αναστασίου.


Στο Ρέθυμνο θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Στη Ροδόπη θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Στον παρακάτω σύνδεσμο ο κατάλογος των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής όπως παρουσιάστηκε στη Συνεδρίαση της ΚΠΕ:https://bit.ly/3kTgYn3

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *