Παγώνη: Μάσκα μπορεί να φοράμε και το Πάσχα! Μην αρχίσουμε από σήμερα να χαλαρώνουμε

Έως τις αρχές Μαρτίου εκτίμησε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των δεικτών «και μετά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά», εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πάντως πως δεν πρέπει να αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε΄.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως «ο ιός δε θα φύγει, ο ιός θα είναι εδώ, απλώς με τα αντιικά φάρμακα και με τα εμβόλια θα τον αντιμετωπίζουμε». Όπως είπε «Ο ιός όπως ο ιός της γρίπης και τόσοι άλλοι κορονοϊοί θα είναι εδώ,  θα κάνουμε πρόληψη με τα εμβόλια, και όποιος νοσήσει τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά και τα πρωτόκολλα που έχουμε».

Επικαλούμενη τον λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι, Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι το βέλτιστο θα ήταν ένα εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς ώστε να ησυχάσουμε, να ηρεμήσουμε για όλο το χρόνο. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό έχει μεγάλο κόστος.

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας, διευκρίνισε ότι «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα. Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα, και οικογένειες που η οικογένεια είναι φούσκα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε». «Στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, στόχος είναι μπροστά, και όχι πίσω» είπε επίσης η Ματίνα Παγώνη. 

«Η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της 1,2 και 3 είναι πολύ μεταδοτικές, αρρωσταίνουν περισσότεροι, με απλά συμπτώματα εάν είσαι εμβολιασμένος, εάν είσαι ανεμβολίαστος είναι πιο βαριά, και οι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται και στις κλίνες COVID και μπορούν να φτάσουν και ΜΕΘ COVID» σημείωσε. «Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση που καλύπτει και την Όμικρον σε υψηλό ποσοστό» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *