Π. Μαρινάκης: «Αν ήταν άλλος πρόεδρος της ΝΔ και όχι ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν θα επέλεγε για γραμματέα της ΠΕ τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ»

Tα καθήκοντα που ανέλαβε ο Παύλος Μαρινάκης σε νεαρή ηλικία χάρη στην εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο τρόπος που ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική, καθώς και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπιστεί λίγο αφότου ανέλαβε, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».


Αναφερόμενος στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Αν δεν είχε εκλεγεί πριν από 7 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα σκεφτόταν εύκολα κάποιος άλλος να επιλέξει τον πρόεδρο της Νεολαίας -όπως ήμουν εγώ πριν έναν χρόνο- για να τον προτείνει για Γραμματέα του κόμματος. Όμως, βλέποντας μια ομαδική δουλειά που είχε γίνει και θέλοντας να συμβολίσει στην πράξη την ανανέωση το έπραξε».

Για τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του γραμματέα της ΠΕ ειδικά όταν καταλαμβάνεται από ένα νέο ηλικιακά στέλεχος, σημείωσε:

«Όσο πιο νέος είσαι, τόσο πιο πολύ πρέπει να “τρέξεις” στο ξεκίνημα για να αποδείξεις ότι δεν μπήκες μόνο επειδή είσαι νέος. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, με πρώτο τον πρωθυπουργό με “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή. Δεν με γνώρισαν πριν έναν χρόνο, συμμετείχαμε ως Νεολαία σε όλες τις καμπάνιες».

Για την πρώτη του επαφή με την πολιτική κατά τα φοιτητικά του χρόνια στην Κομοτηνή, ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ είπε: «Όταν πέρασα στη Νομική Κομοτηνής, μπαίνοντας στη σχολή πρόσεξα τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων. Έτυχε να με προσεγγίσουν τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τους ξεκαθάρισα ότι πιστεύω σε αυτό που κάνουν, ότι θα τους ψηφίσω, αλλά να μην μου πουν να ασχοληθώ ποτέ ενεργά. Τότε ήμουν αφιερωμένος στο μπάσκετ. Όντας φοιτητής Νομικής, είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την δικηγορία σαν επιλογή, αλλά όχι τόσο πολύ. Όμως λίγους μήνες μετά, παρότι είχα ξεκινήσει να παίζω στην Γ’ Εθνική, ξεκίνησαν οι πολλοί τραυματισμοί στο μπάσκετ, λόγω ενός σοβαρού θέματος στις αρθρώσεις, το ένα χειρουργείο έφερε το άλλο, οπότε το μπάσκετ δεν μπορούσε πλέον να συνεχιστεί. Κάπου εκεί ξεκίνησε και η πιο ενεργή ενασχόληση μου με την πολιτική ως φοιτητής στην Κομοτηνή”.


Μίλησε για την προσωπική του ζωή και τη σύζυγό του λέγοντας τα εξής: «Γνώρισα τη σύζυγό μου στο Πανεπιστήμιο. Ήταν ένα έτος μικρότερη, κι αυτή στη Νομική Κομοτηνής. Είμαστε μαζί πάρα πολλά χρόνια, από το 2007. Πάμε για 16 χρόνια σχέσης. Παντρευτήκαμε πριν από περίπου δύο χρόνια, μέσα στον κορονοϊό, με 50 άτομα όριο προσέλευσης καλεσμένων, με μάσκες. Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί το είχαμε αλλιώς στο μυαλό μας, όμως το είχαμε προγραμματίσει και δεν θέλαμε να το αναβάλλουμε, οπότε δεν το μετανιώνω».


Αναφέρθηκε στην απώλεια του πεθερού του επισημαίνοντας ότι «τον είχα σαν δεύτερο πατέρα μου. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς. Χαρήκαμε που τουλάχιστον προλάβαμε να κάνουμε τον γάμο έναν χρόνο πριν και πρόλαβε να μας δει να παντρευόμαστε».

Επίσης αναφέρθηκε για πρώτη φορά και σε ένα προσωπικό του θέμα υγείας, το οποίο του έγινε γνωστό αμέσως αφότου ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα της ΝΔ. «Ένα θέμα υγείας δικό μου το έμαθα λίγο μετά την εκλογή μου ως γραμματέας του κόμματος. Πρόκειται για ένα σοβαρό αυτοάνοσο το οποίο υπήρχε χρόνια μέσα μου και απλώς “κοιμόταν” όπως μου είπε και ο γιατρός. Σε μια περίοδο πολύ σημαντική για εμένα που ήθελα να ασχοληθώ πολύ με αυτό που ανέλαβα, ήμουν μεταξύ των γραφείων και των διαγνωστικών κέντρων γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ακόμη κι έτσι, όμως, λέω “ευτυχώς”. Και το λέω γιατί παρότι είναι κάτι σοβαρό και ακολουθώ μια σχετική θεραπεία από τότε, είναι σημαντικό να το λέμε γιατί όλα αντιμετωπίζονται, αρκεί να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις και στην δική μου περίπτωση μου είπαν ότι μπορώ να ζήσω με αυτό», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχολιάζοντας τη δημοφιλή σειρά του Mega «Μαέστρο», που έγινε η πρώτη ελληνική παραγωγή που μπήκε στην πλατφόρμα Netflix είπε:


«Είδα τα πρώτα επεισόδια στο Mega και στη συνέχεια κάποια που τα είχα χάσει τα παρακολούθησα στο Netflix. Μια τέτοια παραγωγή δεν γίνεται κάθε μέρα. Προσωπικά είχα χρόνια να συγκινηθώ, αλλά και να ταυτιστώ με μία τηλεοπτική σειρά. Όχι με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά με την ίδια τη σειρά. Και ειδικά το επεισόδιο που αναφερόταν στα αυτοάνοσα, ο τρόπος που παρουσιάστηκε και το γεγονός ότι δεν ξέρουμε πραγματικά για κανέναν τι μπορεί να βιώνει και αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *