Ουκρανία: Στη λίστα “καταζητούμενων” της Μόσχας ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Ζαλούζνι – Τι ισχύει με την εξαφάνιση του

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας συμπεριέλαβε τον ανώτατο διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι, στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων», μετέδωσε το ρωσικό, κρατικό πρακτορείο RIA.


Δεν διευκρινίστηκε το άρθρο του ποινικού κώδικα με βάση το οποίο διώκεται ο Ζαλούζνι, πρόσθεσε το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τη βάση δεδομένων των καταζητούμενων προσώπων του υπουργείου.

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

Ο στρατηγός Βάλερι Ζαλούζνι, ο οποίος διορίστηκε τον Ιούλιο του 2021 ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, έγινε επίσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της.

Ο στρατηγός εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν μερικές εβδομάδες. Τώρα, προφανώς, επανεμφανίστηκε, βάσει ενός σύντομου βίντεο που κυκλοφόρησε από την ουκρανική κυβέρνηση.

Υπήρχαν πολλές φήμες για την τύχη του. Η πρώτη ήταν ότι σκοτώθηκε μαζί με αρκετούς άλλους ανώτερους ουκρανούς αξιωματικούς κατά τη συνάντησή τους σ’ ένα διοικητήριο κάπου στην ανατολική Ουκρανία.


Αυτή η φήμη σύντομα ακολουθήθηκε από μια άλλη – ότι στην πραγματικότητα τραυματίστηκε σοβαρά στο ίδιο κέντρο διοίκησης όταν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο Iskander, αναφέρει σε ανάλυσή του ο Stephen Bryen, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο για την Πολιτική Ασφάλειας και στο Ινστιτούτο Yorktown.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *