Ουκρανία: “Πυρά” Πριγκόζιν κατά του ρωσικού στρατού – Αφήνει απροστάτευτη τη Wagner, υποστηρίζει

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, κατηγόρησε σήμερα τις μονάδες του τακτικού ρωσικού στρατού ότι οπισθοχώρησαν 570 μέτρα βόρεια από την πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, επιτρέποντας έτσι να πλευροκοπηθούν οι δυνάμεις της Βάγκνερ.


Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του και δεν υπήρξε κάποιος άμεσος σχολιασμός από το υπουργείο Άμυνας.

Οι δυνάμεις της Βάγκνερ ηγούνται της επίθεσης στο Μπαχμούτ, μιας από τις πιο αιματηρές και μεγαλύτερης διάρκειας μάχες από την αρχή του πολέμου, τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, με κάποια στήριξη από τον τακτικό στρατό τους τελευταίους μήνες.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τα ανώτερα στρατιωτικά κλιμάκια της Ρωσίας ότι δεν κάνουν αρκετά για να στηρίξουν τους άνδρες του, ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τις δυνάμεις στο Μπαχμούτ μετά την οπισθοχώρηση, όπως την χαρακτήρισε, των μονάδων του τακτικού ρωσικού στρατού.

“Δυστυχώς, μονάδες του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας έχουν αποσυρθεί έως και 570 μέτρα προς τα βόρεια του Μπαχμούτ, επιτρέποντας έτσι να πλευροκοπηθούν οι δυνάμεις μας”, είπε ο Πριγκόζιν σε ηχητικό του μήνυμα.


“Κάνω έκκληση στην ανώτερη ηγεσία του υπουργείου Άμυνας -δημοσίως γιατί τις επιστολές μου δεν τις διαβάζουν”, είπε ο Πριγκόζιν. “Σας παρακαλώ, μην εγκαταλείπετε τις πλευρές των δυνάμεών μας”, είπε ο Πριγκόζιν, απευθυνόμενος στον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού και στον Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού.


Η Βάγκνερ ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει το μεγαλύτερο τμήμα της ρημαγμένης πόλης, με τεράστιες ανθρώπινες απώλειες ωστόσο.

Αλλά η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της έχουν ανακαταλάβει εδάφη γύρω από το Μπαχμούτ τις τελευταίες ημέρες.

Η Μόσχα θεωρεί το Μπαχμούτ, μια πόλη περίπου 700.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, πιθανό σκαλοπάτι προς την κατάληψη της υπόλοιπης περιφέρειας του Ντονμπάς που συνορεύει με τη Ρωσία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *