Ολοκλήρωσε την αποστολή της και αναχώρησε από την Τουρκία η ομάδα της ΕΜΑΚ – Αποθεώθηκε από τους Τούρκους

Η ελληνική διασωστική αποστολή της ΕΜΑΚ ολοκλήρωσε την αποστολή της στα χαλάσματα από τον σεισμό και αποχώρησε σήμερα από την Τουρκία.


Οι διασώστες της ΕΜΑΚ αναχώρησαν από τα Άδανα της Τουρκίας. Η ελληνική αποστολή είχε φτάσει στα Άδανα της Τουρκίας τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου και έπειτα από κοπιώδεις έρευνες και προσπάθειες κατάφερε να απεγκλωβίσει ζωντανά 5 άτομα και να ανασύρει άλλα 5 άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο διασωστικός κύκλος της αποστολής ολοκληρώθηκε και κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής της προς το συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στην περιοχή δόθηκε το πράσινο φως για αποχώρηση των διασωστών της ΕΜΑΚ από το σημείο. Αυτή την στιγμή οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας, έχουν περάσει στο πέμπτο και τελευταίο στάδιο, την « έρευνα και ανάκτηση πλήρους εύρους στο πεδίο», σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα. Στο στάδιο αυτό, το έργο των διασωστών σταδιακά ολοκληρώνεται και από δω και πέρα αναλαμβάνουν στα ερείπια των κτιρίων τα σκαπτικά μηχανήματα.

Οι Έλληνες διασώστες αποχώρησαν, αφού γνώρισαν την αποθέωση από τους Τούρκους πολίτες που τους ευχαρίστησαν και τους είπαν το αντίο φανερά συγκινημένοι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *