Οι πρώτες εικόνες και οι πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της

Η Εύα Καϊλή βγήκε σήμερα (14.4.2023) από τη φυλακή μετά από 4 μήνες από τη στιγμή που είχε συλληφθεί για το σκάνδαλο Qatar Gate.


Η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφέθηκε ελεύθερη όπως ανεμενόταν από τις βελγικές αρχές μέχρι τη δίκη της. Η αποφυλάκισή της έγινε βέβαια, με περιοριστικούς όρους.

Η Εύα Καϊλή έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν προφυλακισμένη για 4 μήνες, συνοδευόμενη από τον συνήγορο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Η τέως ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποφυλακίστηκε φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η κατηγούμενη για το σκάνδαλο Qatar Gate πήγε στο σπίτι της με το αυτοκίνητο που τη παρέλαβε από τις φυλακές του Χάρεν.

Η Εύα Καϊλή έκανε και τις πρώτες της δηλώσεις στους δημοσιογράφους.


Καθόταν στο αριστερό πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που τη μετέφερε φορούσε γυαλιά ηλίου και ήταν χαμογελαστή. Δίπλα της καθόταν ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.


Η Εύα Καϊλή άνοιξε το παράθυρο και είπε στους δημοσιογράφους: «Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα δω την κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται, με αποφασιστικότητα από τους συνηγόρους μου, σας ευχαριστώ πολύ», ήταν τα λόγια της Εύας Καϊλή.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο κινήθηκε ξανά και μπήκε μέσα στο γκαράζ του σπιτιού. Η κόρη της Εύας Καϊλή θα μένει μαζί της στο σπίτι.

Οι όροι αποφυλάκισης

Η Εύα Καϊλή θα φοράει ειδικό ηλεκτρονικό βραχιολάκι εντοπισμού στο χέρι, ενώ θα είναι υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Θα μένει μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες. Πρέπει να δηλώσει έναν τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές και να είναι ανά πάση στιγμή διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό.


Πρέπει να φοράει συνέχεια το βραχιολάκι της και να μην μετακινηθεί εκτός του διαμερισματός της. Θα μετακινείται εκτός του διαμερίσματος μόνο για πάει στο δικαστήριο, στο γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας. Κάθε μετακίνηση θα γίνεται μετά από  συνεννόηση με τις βελγικές δικαστικές Αρχές.

Φυσικά και απαγορεύεται να βγει εκτός Βελγίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *