Οι πολίτες στις ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά τα ποσοστά υπέρ της στήριξης άρχισαν να πέφτουν

Ο κόσμος στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη με την απόφαση της κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να δώσει γη και ύδωρ στην Ουκρανία και να την στηρίξει με κάθε μέσο στον πόλεμο με την Ρωσία.


Όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση του Reuters, οι πολίτες στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αλλάζουν γνώμη για την στήριξη του Τζο Μπάιντεν και της κυβέρνησής του προς την Ουκρανία και την συνεχή παροχή βοήθειας που κοστίζει μια… περιουσία στα κυβερνητικά χρηματοκιβώτια.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μόλις το 58% των πολιτών στις ΗΠΑ υποστηρίζει πλέον την παροχή αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία στον πόλεμο με την Ρωσία. Το ποσοστό αυτό φαίνεται μεγάλο, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν δραματικά τη στάση τους στο όλο θέμα. Τον Απρίλιο του 2022 σε αντίστοιχη έρευνα το 73% του αμερικανικού λαού ήταν υπέρ της συνεχής βοήθειας προς την Ουκρανία και το ποσοστό αυτό κατέθηκε πλέον κατά 15% και έφτασε στο 58%.

Από την άλλη, το θέμα της βοήθειας έχει προκαλέσει και πολλές πολιτικές προστριβές. Η  κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δέχεται σφοδρή επίθεση από τους Ρεπουμπλικάνους για την άνευ όρων στήριξη προς το Κίεβο.

Η αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους της χώρας έχει κάνει τους Ρεπουμλικάνους να λένε ότι όσο η κυβέρνηση μοιράζει δισ. δολάρια στην Ουρανία, μέσω οικονομικής βοήθειας και πανάκριβων όπλων, τόσο το χρέος θα γιγαντώνεται.


Η αμερικανική αντιπολίτευση ζητάει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ άμεσες περικοπές δαπανών, έτσι ώστε να… τιθασευτεί το τεράστιο έλλειμμα και λέει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τα δισεκατομμύρια δολάρια που δίνονται στην Ουκρανία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *