Οι άξονες της μάχης της ΝΔ για το νέο θρίαμβο και την αυτοδυναμία στις εκλογές– Το μήνυμα με το Άγιο Όρος

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται επί ποδός πολέμου ενόψει της μάχης της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο στις πρώτες κάλπες και το κόμμα να αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου που θα του επιτρέψει να συνεχίσει το τεράστιο και κατά γενική ομολογία έργο του που δείχνουν περίτρανα οι αριθμοί σε όλα τα επίπεδα (π.χ. δείκτες οικονομίας, πρωτογενές πλεόνασμα, επενδύσεις, τιθάσευση του πληθωρισμού, μείωση της ανεργίας, αύξηση κατώτατου μισθού). Και από την άλλη η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα κρατήσει την χώρα στην ανδοκή τροχιά της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της προόδου, που μπήκε η Ελλάδα στην 4ετία της Νέας Δημοκρατίας.

Το έργο που έγινε και οι κίνδυνοι από τη μη αυτοδυναμία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη που θα οργώσουν την Ελλάδα, αλλά και κάθε γειτονιά και κάθε πλατεία θέλουν να μεταφέρουν και πάλι στον κόσμο το έργο που έχει γίνει και αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη, αλλά παράλληλα να επισημάνουν τους κινδύνους αστάθειας και ακυβερνησίας από τη μη επίτευξη αυτοδυναμίας.

Η άδεια κάλπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει επίσης από τον κόσμο να κατανοήσει ότι η κάλπη είναι άδεια και αυτή η εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου είναι μια νέα μάχη, είναι ουσιαστικά νέες εκλογές. Άρα ο κόσμος δεν πρέπει να επαναπαυθεί στον ανεπανάληπτο θρίαμβο της 21ης Μαΐου και πρέπει στις 25 Ιουνίου να πάει και πάλι να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία και να της δώσει άλλη μια τεράστια νίκη.

Η αποδόμηση της αντιπολίτευσης

Και σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη θα αποδομήσουν με στοιχεία τα προγράμματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης (όπως π.χ. έγινε στις πρώτες με το περίφημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν δέχτηκε ποτέ να το πάει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση, όπως ζητούσε επιτακτικά η ΝΔ για να φανεί το τεράστιο κόστος του).


Θετική ατζέντα και σεμνότητα

Η Νέα Δημοκρατία θα έχει και πάλι θετική ατζέντα στην προεκλογική της εκστρατεία. Στόχος είναι να πειστούν όλοι με στοιχεία για την επόμενη μέρα διακυβέρνησης της χώρας, όπου ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, ο μέσος μισθός θα ανέβει στα 1.500 ευρώ, θα υπάρξουν επιδόματα για τα παιδιά.


Από την άλλη η ΝΔ δεν θα πάει στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με τις ύβρεις και τη λάσπη. Μα το πιο σημαντικό που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να κυριαρχήσει η σεμνότητα και όλοι να έχουν το κεφάλι χαμηλά αποφεύγοντας την έπαρση και την αλαζονεία.

Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την Κρήτη, όπου θα βρεθεί σήμερα, αλλά και από τους σταθμούς του σε όλη την Ελλάδα, ο Κ. Μητσοτάκης θα τονίζει ότι προϋπόθεση για να μπορέσει η ΝΔ να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις είναι να προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου.

Παράλληλα θα επισημαίνει την δυσκολία αυτού του εγχειρήματος, αν και εφόσον επαληθευτούν τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν δυναμική για είσοδο στη Βουλή άλλων δύο κομμάτων: της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ειδικά για το κόμμα Νίκη η ΝΔ παρακολουθεί με προσοχή την ξαφνική εμφάνισή του και τα σενάρια που αναφέρουν ότι έχει… συνδέσεις με μέλη της εκκλησίας και του Αγίου Όρους. Στην Βόρεια Ελλάδα η Νίκη απέσπασε σημαντικά ποσοστά ψήφων από πολίτες που είναι κοντά στη ΝΔ πολιτικά, αλλά αποφάσισαν να ενισχύσουν τη Νίκη, λόγω του… θρησκευτικού προφίλ της.


Το προσεχές διάστημα κλιμάκια της ΝΔ, με επικεφαλής πρωτοκλασάτους υπουργούς, θα βρεθούν στις περιοχές όπου η ΝΔ δέχεται πιέσεις και αναμένεται να έχουν συναντήσεις με κληρικούς, ενώ θα εξηγήσουν και στις τοπικές κοινωνίες την εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος από το συγκεκριμένο κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στο Άγιο Όρος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *