ΟΑΣΘ: Επιτυχημένη άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο αμαξοστάσιο

Φωτιά… ξέσπασε σήμερα στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη, όταν κατά τη διάρκεια επισκευής λεωφορείου από δύο εργαζόμενους του οργανισμού, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικό τροχό κοπής μετάλλων, δημιουργήθηκαν σπινθήρες, που σύντομα έγιναν φλόγες, αφού μεταδόθηκαν στα πλαστικά εξαρτήματα του οχήματος.


Αμέσως, οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες, αλλά δεν τα κατάφεραν, και έτσι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε. Αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να «νικήσουν» την πύρινη λαίλαπα, οι εργαζόμενοι έφυγαν τρέχοντας από το φλεγόμενο λεωφορείο και ο ένας, έχοντας εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες καπνού, λιποθύμησε.

Μπορεί το προαναφερόμενο περιστατικό να μοιάζει απόλυτα αληθοφανές, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια άσκηση που σχεδιάστηκε από ομάδα του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή πυροσβεστών και ομάδας εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Με βάση το σενάριο που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία, με το «υποτιθέμενο» ξέσπασμα της φωτιάς και τη λιποθυμία του εργαζομένου του οργανισμού, ειδικές ομάδες του ΟΑΣΘ έσπευσαν για να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους, να απομακρύνουν λεωφορεία που βρίσκονταν δίπλα στο φλεγόμενο όχημα και να προσπαθήσουν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστική αντλία.

Σε αναμονή της δύναμης της πυροσβεστικής υπηρεσίας που ειδοποιήθηκε άμεσα, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ επιχειρούσαν με αμείωτη ένταση να σβήσουν τη φωτιά και μπορεί να μην τα κατάφεραν, αλλά πέτυχαν τον περιορισμό της εξάπλωσής της. Έτσι, καταφθάνοντας οι πυροσβέστες, πέτυχαν άμεσα την κατάσβεση κάθε εστίας της.


«Φροντίζουμε την ασφάλεια των εργαζομένων μας, των υποδομών μας και προπαντός των επιβατών μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική, τον διοικητή του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης πύραρχο Σάββα Τσολάκη, που σχεδίασαν και υλοποίησαν σε συνεργασία με τα κρίσιμα στελέχη του οργανισμού μας το σενάριο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.


«Ευχαριστούμε κι εμείς για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συνεργαστούμε με τον ΟΑΣΘ. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι η μελλοντική συνεργασία μας θα βοηθήσει να βελτιωθούν όποιες ατέλειες ενδεχομένως διαπιστώθηκαν σήμερα», σημείωσε από την πλευρά του ο διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης πύραρχος Σάββας Τσολάκης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *