Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει επίσημη κοστολόγηση του οικονομικού προγράμματός του, όπως ζητάει η ΝΔ – Αυτό δείχνει πολλά

 

Πως το έλεγε εκείνη η ρήση: «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Στην Ελλάδα και δη στη πολιτική και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές μπορείς να δηλώνεις ό,τι οικονομικό πρόγραμμα θέλεις χωρίς επίσημη κοστολόγηση.


Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει λαγούς με πετραχήλια μέσα από το οικονομικό πρόγραμμά του για τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία που αμφισβητεί την αξιοπιστία των αριθμών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι το πρόγραμμα κοστίζει πάνω από 80 δις ευρώ και ζητάει να γίνει επίσημη κοστολόγησή του από έναν ανεξάρτητο εκτιμητή, είτε από το ΓΛΚ (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), είτε από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κωφεύει και φυσικά τηρεί σιγή ιχθύς για το ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θέλουν να εμμείνει η προεκλογική συζήτηση στις προγραμματικές θέσεις και δη στην οικονομία και να φανεί εκεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος… φούμαρα και ζητάει να γίνει επίσημη κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων των κομμάτων.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος πέταξε «το μπαλάκι» στον ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθεί αν θα ψηφίσει ή όχι ρύθμιση που θα φέρει η ΝΔ στην επόμενη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.


Η ΝΔ ποντάρει πολλά στο χαρτί της κοστολόγησης ενόψει των εκλογών, καθώς εκεί θα φανεί η αλήθεια και θα αποδειχτεί ποιος έχει οργανωμένο και κοστολογημένο πλάνο και ποιος πετάει πυροτεχνήματα και λέει ψέμματα τάζοντας τα πάντα στους πάντες για να κερδίσει ψήφους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει επίσημη κοστολόγηση του οικονομικού προγράμματός του, όπως ζητάει η ΝΔ – Αυτό δείχνει πολλά”