Ο Νίκος Παπανικολάου ξεσκέπασε τα φερέφωνα παραπληροφόρησης που «χτυπάνε» τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – «Μέλι» για Άδωνι Γεωργιάδη

 

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας στοχευμένος πόλεμος παραπληροφόρησης σχετικά με το τι συμβαίνει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων και ο Νίκος Παπανικολάου, πρόεδρος των εργαζομένων, στην πολύπαθη επιχείρηση που είχε διαλυθεί αλλά αναστήθηκε μετά από την τιτάνια προσπάθεια του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης και πέρασε σε νέα χέρια, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ξεσκεπάζοντας το όργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.


Ο Νίκος Παπανικολάου μίλησε στη εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αποκάλυψε όλη την αλήθεια, στάζοντας παράλληλα μέλι για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση και τη Κυβέρνηση.

Η ΓΣΕΕ και ο πρόεδρός της κ. Παναγόπουλος έκαναν καταγγελία ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί το δώρο Χριστουγέννων και γνωστά φερέφωνα που κατευθύνονται από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα έκαναν αμέσως αναπαραγωγή της είδησης ρίχοντας πυρά κατά της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Την αλήθεια την έχουν πει 100 φορές ως τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Κυβέρνηση. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σώθηκαν περνώντας σε άλλα χέρια. Ακόμα όμως, η μεταβίβαση της εταιρείας δεν έχει ολοκληρωθεί 100%. Θα γίνει μέσω δικαστηρίου.

Παρόλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης κατέβαλε ήδη χρήματα στους εργαζόμενους ως μέρος των δώρων και των μισθών που τους όφειλε η παλιά διοίκηση. Το έκανε έστω κι αν δεν έχει αναλάβει 100% και επίσημα τα ηνία, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των Ναυπηγείων.


Την αλήθεια την είπε στον Άρη Πορτοσάλτε και ο πρόεδρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νίκος Παπανικολάου.


«Είμαστε μπροστά σε νοσηρές εμμονές και εκλογικές σκοπιμότητες του προεδρείου της ΓΣΕΕ σε βάρος της δουλειάς και της ζωής των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Είναι σαφέστατα εμπλεκόμενος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε αυτή την ιστορία.

Η ΓΣΕΕ έστειλε δελτίο Τύπου μετά από πολλά χρόνια. Εμείς είμαστε σε μια πτωχευμένη εταιρεία, η οποία εδώ και πολλά χρόνια δεν μας δίνει δώρα, επιδόματα κλπ. Του αειμνήστου Ταβουλάρη. Η οικογένεια κατέστρεψε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και της Σύρου.

Προχωράμε σε μια διαδικασία που έχουμε τα δικαστήρια. Στις 15 Φεβρουαρίου έγινε το δικαστήριο και μέσα από το δικαστήριο αυτό είναι η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Αναμένουμε την απόφαση. Εμείς συμφωνήσαμε να αλλάξουμε χέρια τα Ναυπηγεία μέσα απο δημοκρατικές συνελεύσεις σε ποσοστό 99,7%, ταχθήκαμε στο σχέδιο εξυγίανσης του νέου ιδιοκτήτη. Βλέπουμε ότι συνεχίζει ένας πόλεμος από τη μια από τη ΓΣΕΕ», είπε ο Νίκος Παπανικολάου.

Ο νέος ιδιοκτήτης αποδέχτηκε όλες τις παλιές οφειλές


Στο ερώτημα αν ο νέος ιδιοκτήτης έχει συμφωνήσει να δώσει μισθούς που οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει όλα αυτά τα χρόνια ο Νίκος Παπανικολάου τόνισε.

«Το παλιό καθεστώς μας χρωστάει περίπου 41 εκατ., που ο νέος επενδυτής τα αποδέχτηκε για όλες τις αμοιβές μας, όλα τα οφειλόμενα. Θα μας τα δώσει από το δικαστήριο και μετά. Είναι αρκετά χιλιάδες ευρώ για κάθε εργαζόμενο».

Στο ερώτημα τι έγινε και γιατί η ΓΣΕΕ και δημοσιεύματα λένε ότι οι εργαζόμενοι Γιατί δεν πήραν δώρο Πάσχα, ο Νίκος Παπανικολάου ήταν ξεκάθαρος: «Μόνο ένας ηλίθιος και αγορασμένος δεν γνωρίζει πως όταν κάποιος κάνει καταγγελία για δώρα και μισθούς σε μια πτωχευμένη εταιρεία υπό εξυγίανση δεν αλλάζει ποτέ και τίποτα. Αυτή η εταιρεία είναι προς εξυγίανση, είναι πτωχευμένη. Η παλιά εταιρεία δεν έχει ούτε μαντίλι να κλάψει».

Το έργο του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης

Ο Νίκος Παπανικολάου έκανε αναφορά και στις σκοπιμότητες αυτής της παραπληροφόρησης και έσταξε μέλι για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Νίκο Παπαθανάση και την κυβέρνηση.

«Είναι μια καταγγελία που έχει την σκοπιμότητά της. Παραπληροφορούν και προπαγανδίζουν προκειμένου να απαξιώσουν το πραγματικό απόλυτο και μετρήσιμο για τους εργαζόμενους για τα Ναυπηγεία και γενικά τη κοινωνία της Ελευσίνας, το έργο των υποδομών ανάπτυξης του κ. Γεωργιάδη, του κ. Παπαθανάση και όλης της Κυβέρνησης. Είναι καθαρά παραπληροφόρηση και προπαγάνδα. Παίζουν με το ψωμάκι του εργαζόμενου.

Έχει δοθεί από το νέο ιδιοκτήτη και μια προκαταβολή, που αν δεν βγει απόφαση υπέρ του τη χάνει.

Σωστά έχει δώσει λεφτά πρόωρα χωρίς την απόφαση του δικαστηρίου. Το Δεκέμβριο για τα Χριστούγεννα πήραμε 1,2 οι εργαζόμενοι έναντι των οφειλών μας και 1,8 εκατ. το Πάσχα. Σύνολο 3 εκατ. ευρώ που μοιραστήκαμε 600 εργαζόμενοι. Μέχρι και αυτοί που καταγγέλλουν, που είναι μέλη της ΓΣΕΕ πήρανε κι αυτοί λεφτά. Πρώτα πήραν τα λεφτά και μετά έκαναν την καταγγελία.

Στείλαμε επιστολή στην ΓΣΕΕ και ζητάμε από τον κ. Παναγόπουλο να έρθει στα Ναυπηγεία», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Ο Νίκος Παπανικολάου μίλησε και για τα πλοία που σπεύδουν το ένα μετά το άλλο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά την… ανάστασή τους. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 5 πλοία και στο σύνολο έχουν έρθει 18 πλοία μέσα σε λίγους μήνες».

Ακούστε την συνέντευξη του Νίκου Παπανικολάου:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Ο Νίκος Παπανικολάου ξεσκέπασε τα φερέφωνα παραπληροφόρησης που «χτυπάνε» τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – «Μέλι» για Άδωνι Γεωργιάδη”