Ο Μητροπολίτης Σάββας επιχείρησε να βγει από την Μητρόπολη στο Σουδάν, αλλά το όχημά του δέχτηκε πυρά

 

Ο Μητροπολίτης Σάββας που παραμένει εγκλωβισμένος με άλλα άτομα στην Μητρόπολη στο Χαρτούμ, του Σουδάν επιχείρησε να βγει έξω από τον ιερό ναό, αλλά έπεσε σε ανταλλαγή πυρών, σφαίρες άρχισαν να πέφτουν προς το όχημα και έτσι γύρισε πίσω.


Μαζί του ήταν στο όχημα άλλα 4 άτομα (ανάμεσά τους και Έλληνες). Ευτυχώς ουδείς έπαθε το παραμικρό και επέστρεψαν όλοι με ασφάλεια πίσω στο κτήριο της Μητρόπολης.

Ο Μητροπολίτης και τα άλλα 4 άτομα (Έλληνες και ξένοι πολίτες) επιχείρησαν να βγουν από τον ιερό ναό με αυτοκίνητο και να πάνε στο κτήριο της γαλλικής πρεσβείας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από το Χαρτούμ του Σουδάν μέσω της επιχείρησης που έχουν στήσει οι Γάλλοι για να διασώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το αυτοκίνητο άρχισε να κινείται προς την γαλλική πρεσβεία, αλλά έπεσε σε ανταλλαγή πυρών, ενώ εκείνη την ώρα γίνονταν και βομβαρδισμοί στην περιοχή.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας περιέγραψε στο Open τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε μαζί με τα άλλα άτομα στο αυτοκίνητο: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή, χτυπήθηκε το αυτοκίνητο που μας μετέφερε στην πρεσβεία».


Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία Έλληνα που επέβαινε στο όχημα. «Δεν νιώθω καλά, χτυπούσαν το αυτοκίνητο. Βγήκαμε έξω για να πάμε στην πρεσβεία και φοβόμουν μην πυροβολήσουν και το κεφάλι μου. Μας είπε ο πρέσβης να βγούμε και βγήκαμε με το αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, που οδηγούσε εκείνος. Χτυπούσαν και μας ζήτησαν να γυρίσουμε πίσω».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *