Ο Εγκέλαδος ταρακουνάει από χθες την Κόρινθο: Νέος σεισμός σήμερα 18 Μαΐου 3,8 Ρίχτερ – Ανησυχία από τις συνεχείς δονήσεις

 

Ο Εγκέλαδος ταρακουνάει από χθες την Κόρινθο και δεν αφήνει σε ησυχία την περιοχή. Άλλος ένας σεισμός 3,8 Ρίχτερ έγινε σήμερα στην περιοχή.


Αρχικά το γεωδυναμικό ινστιτούτο έκανε αναφορά για δυο σεισμούς σήμερα στην Κόρινθο. Ανέφερε ότι έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα σήμερα 18 Μαΐου 2023 δυο σεισμοί στην Κόρινθο μεγέθους 3,7 και 3,8 Ρίχτερ αντίστοιχα προκαλώντας ανησυχία για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Τελικά αρκετή ώρα μετά ανακοινώθηκε ότι ο σεισμός ήταν ένας και είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:42 με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Κορίνθου.. Είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα, κάτι που έκανε τη σεισμική δόνηση να γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην Κόρινθο και την Κορινθία.


Χθες το βράδυ (17.5.2023) η περιοχή κουνήθηκε από τρεις σεισμούς, μεγέθους 2,5, 1,9 και 2,8 Ρίχτερ που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών στην Κορινθία, κοντά στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Ο Εγκέλαδος ταρακουνάει από χθες την Κόρινθο: Νέος σεισμός σήμερα 18 Μαΐου 3,8 Ρίχτερ – Ανησυχία από τις συνεχείς δονήσεις”