Ο Μπάιντεν θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για πώληση μαχητικών αεροσκαφών σε Τουρκία και Ελλάδα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες από το Κογκρέσο την έγκριση για πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.


Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα ζητήσει επίσης έγκριση για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα αποδεχόμενη το αίτημα που κατέθεσε το καλοκαίρι του 2022 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκραρίας.

Και βέβαια δεν μπορεί να είναι σύμπτωση η παράλληλη κατάθεση των δυο αιτημάτων. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θέλει ενδεχομένως να κατευνάσει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην Γερουσία ως προς την πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία δίνοντας στην Ελλάδα ότι πιο σύγχρονο έχει το αμερικανικό οπλοστάσιο.

Η αίτηση για την έγκριση πιθανότατα να συμπέσει χρονικά με την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα. Οι αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι το εξοπλιστικό πακέτο στην Τουρκία θα περιλαμβάνει επίσης πάνω από 900 πυραύλους αέρος-αέρος.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η αίτηση για την έγκριση πιθανότατα να συμπέσει χρονικά με την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *