Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει όπως φαίνεται την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Η πιο πιθανή ημερομηνία

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει όπως όλα δείχνουν την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.


Όσο για την ημερομηνία της κηδείας ως πιο πιθανή  προκρίνεται η Δευτέρα 16/01/2023.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τόνισε σε ανακοίνωσή της νωρίτερα ότι ο Ιερώνυμος και οι συνοδικοί ιεράρχες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους  στην οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της εξοδίου ακολουθίας.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».


Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι σε ποιο ναό θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Επικρατέστερη είναι η  Μητρόπολη Αθηνών.


«Αγκάθι» παραμένει το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος με δυο ενδεχόμενα να εξετάζονται: ή να γίνει λίγες ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης (κάτι που κυβερνητικές πηγές έχουν απορρίψει) ή να γίνει σε κάποιον άλλο χώρο που θα ορίσει η οικογένεια του τέως Βασιλιά.

Σύμφωνα με απόφαση  της Κυβέρνησης ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης.  

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *