Νίκος Χριστοδουλίδης: «Ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ, για να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό»

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης πέταξε το μπαλάκι στην ΕΕ μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα (13.3.2023) στο Μέγαρο Μαξίμου και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της Ευρώπης, για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό.


 «Η σημειολογία της πρώτης επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντική και στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το επίπεδο των σχέσεων μας αλλά και των αδελφικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες. Η πρώτη μου επίσκεψη ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν είναι όμως απλά συμβολικής σημασίας, έχει ιδιαίτερη ουσιαστική σημασία λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς και τις κοινές μας επιδιώξεις τόσο σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο όσο και εντός της κοινής μας ευρωπαϊκής οικογένειας» είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος συμπαρίσταται και πενθεί μαζί με την Ελλάδα.

   «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το Κυπριακό, όπου μεταξύ άλλων ενημέρωσα λεπτομερώς τον πρωθυπουργό για την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στην προσπάθεια για να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα δεδομένα δεν είναι εύκολα, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε την έντονη πεποίθηση ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού. Δεν μπορεί η Κύπρος να παραμένει μοιρασμένη και υπό κατοχή» πρόσθεσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *