Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Μητσοτάκη αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να έχει χάσει κάθε μέτρο και συνεχίζει ακάθεκτος τον χαβά του με τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας. Σε νέο παραλήρημά του ο Ερντογάν απείλησε με επίθεση την Ελλάδα, βάζοντας στο όλο θέμα και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε  στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος. Αντί να ασχοληθεί με τα θέματα της παιδείας ή να ασχοληθεί με την… καμπούρα του (το χάος που επικρατεί στην Τουρκία με την φτώχεια, τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του, την λογοκρισία και τις φυλακίσεις αντιπάλων του) έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».

Ο Ερντογάν έκανε για άλλη μια φορά αναφορά και στον πύραυλο Tayfun, που φτιάχνει η Τουρκία και απείλησε την Ελλάδα. «Στην Ελλάδα λένε ‘η Τουρκία έφτιαξε έναν πύραυλο που τον αποκαλεί Tayfun. Τι θα γίνει αν χτυπήσει με αυτόν την Αθήνα;’. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, εσείς πρέπει να είστε έξυπνοι».

Από το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου δεν έλλειψε και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας «όσο εσύ τα εξοπλίζεις εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;».

Ο Ερντογάν είχε κάνει επίθεση κατά της Ελλάδας και του Μητσοτάκη και νωρίτερα. Οπως ανέφερε η τουρκική «Hurriyet», ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας και τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά από το Νταβός. Ο Ερντογάν είπε αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εξοπλιστούν αυτά τα νησιά. Αυτό που κάνουν, όμως, σήμερα οι Έλληνες είναι να εξοπλίζουν αυτά τα νησιά».


Ο Ερντογάν ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει τέτοια πράγματα, αλλά αυτά τα λόγια του Μητσοτάκη δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Πρώτα απ’ όλα, βλέπουμε ότι τόσο η Συνθήκη Λωζάννης όσο και η προσέγγιση των νησιών δεν εφαρμόζονται από τις ελληνικές αρχές αυτή τη στιγμή».


«Φυσικά, λέμε τα απαραίτητα πράγματα γι’ αυτούς σε διεθνείς συναντήσεις, όταν έρθει η ώρα, όπου χρειάζεται. Τώρα θα πρέπει (οι Έλληνες) να φροντίσουν τον εαυτό τους», τόνισε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *