Νέες κυρώσεις ανακοίνωσε ο Μπάιντεν σε ολιγάρχες του Πούτιν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβάλει νέες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες και μέλη των οικογενειών τους.


 
Οι κυρώσεις είναι σε γενικές γραμμές ανάλογες που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ολιγάρχες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δηλαδή ορισμένα από τα άτομα θα είναι τα ίδια, αν και δεν θα είναι πανομοιότυπες, σχολίασε αξιωματούχος.  

 
Το πακέτο των ΗΠΑ, ωστόσο, είναι πιο εκτεταμένο, καθώς περιλαμβάνει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και μέλη των οικογενειών των ολιγαρχών. 

 
 
Ο Μπάιντεν έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε ορισμένους κορυφαίους Ρώσους κοντά στο Κρεμλίνο, μαζί με τα ενήλικα παιδιά τους. 

 
Τα άτομα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις είναι:
-Nikolai Tokarev (μαζί με τη σύζυγό του Galina, την κόρη Mayya και τις δύο εταιρείες πολυτελών ακινήτων του)
-Boris Rotenberg (μαζί με τη σύζυγό του Karina και τους γιους του Roman και Boris) Arkady Rotenberg (μαζί με τους γιους του Pavel και Igor και την κόρη Liliya)
-Sergei Chemezov (μαζί με τη σύζυγό του Yekaterina, τον γιο του Stanislav και τη θετή κόρη του Anastasiya)
-Igor Shuvalov (μαζί με τις πέντε εταιρείες του, τη σύζυγό του Όλγα, τον γιο του Evgeny και την εταιρεία και το τζετ του, και την κόρη του Μαρία και την παρέα της)
-Yevgeniy Prigozhin (μαζί με τις τρεις εταιρείες του, τη σύζυγό του Polina, την κόρη του Lyubov και τον γιο του Pavel)
-Peshkov, γραμματέας Τύπου του Πούτιν
-Alisher Usmanov (Το σούπερ γιοτ του, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο μόλις κατασχέθηκε από τη Γερμανία, και το ιδιωτικό του τζετ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα αεροσκάφη της Ρωσίας)


Η ανακοίνωση των ΗΠΑ
«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους, επιβάλλουν επιπλέον κυρώσεις στις ρωσικές ελίτ που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Πούτιν παρά τη βάναυση εισβολή του στην Ουκρανία. Αυτά τα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους θα αποκοπούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, τα περιουσιακά τους στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δεσμευτούν και η περιουσία τους θα κατασχεθεί. Το Υπουργείο Οικονομικών θα μοιραστεί οικονομικές πληροφορίες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία όπου χρειάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να υποστηρίξει ποινικές διώξεις και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.


Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν μια εκτεταμένη λίστα με τους φίλους του Πούτιν και τα μέλη της οικογένειάς τους. Ένας εξ΄αυτών είναι ο Άλισερ Ουσμάνοφ ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν. Η περιουσία του θα αποκλειστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το σούπερ γιοτ του, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο μόλις κατασχέθηκε από μας τη σύμμαχο Γερμανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν επίσης κυρώσεις στον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Πούτιν προωθεί την προπαγάνδα του.   Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν επίσης περιορισμούς έκδοσης βίζας σε 19 ολιγάρχες και 47 μέλη των οικογενειών τους και στενούς συνεργάτες τους. Όπως είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας για να λογοδοτήσουν οι ολιγάρχες και οι διεφθαρμένους ηγέτες που επωφελούνται από αυτό το βίαιο καθεστώς». 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *