Νέα Μάκρη: Εντοπίστηκαν χιλιάδες λίτρα νοθευμένου diesel κίνησης, που ετοίμαζαν να ρίξουν στην αγορά επιτήδειοι

 

Οι Αρχές εντόπισαν 36 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων σε υπόγεια οικοδομή στη Νέα Μάκρη, στην οποία υπήρχαν  δεκάδες χιλιάδες λίτρα νοθευμένο diesel κίνησης, ο οποίο θα έριχναν στην αγορά κάποιοι επιτήδειοι.


Σύμφωνα με το carandmotor.gr τα νοθευμένα καύσιμα πωλούνταν από τους επιτήδειους στη Νέα Μάκρη απευθείας σε ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι γέμιζαν τα ρεζερβουάρ με επικίνδυνο diesel κίνησης για τα οχήματά τους.

Οι επιτήδειοι που είχαν στήσει την… παράνομη επιχειρησή τους στη Νέα Μάκρη, νόθευαν το εν λόγω καύσιμο είτε με πετρέλαιο θέρμανσης, είτε με διαλύτες είτε με μίξη όλων των παραπάνω.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είχαν πληροφορία για το θέμα της νόθευσης του diesel κίνησης και έπιασαν στη φάκα τους επιτήδειους.

Ήδη ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου της υπό ανέγερσης οικοδομής όπου και βρέθηκαν οι δεξαμενές των καυσίμων οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ οι Αρχές διερευνούν περαιτέρω την υπόθεση για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.


Ο απίστευτο είναι πως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου σύμφωνα με τις Αρχές διατηρούσε στην ίδια περιοχή και πρατήριο καυσίμων!


Στην υπό ανέγερση οικοδομή σε οικόπεδο στη Νέα εντπίστηκαν 36 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου, μέσα στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63.900 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και 4.500 λίτρα πετρελαίου κίνησης, νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τις αναλύσεις της Χημικής Υπηρεσίας, το οποίο δεν συνάδει με πετρέλαιο εγχώριας παραγωγής.

Οι ποσότητες πετρελαίου διετίθεντο στην αγορά ως πετρέλαιο κίνησης, χωρίς παραστατικά, είτε αυτούσιες είτε ανακατεμένες με πετρέλαιο θέρμανσης και διαλύτες.

Το συνολικό ύψος των προστίμων για διαφυγόντες δασμούς και φόρους και για παράνομη αποθήκευση πετρελαίου υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.

Πηγή: carandmotor.gr


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *