Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η μεγαλειώδης ανάσταση μιας επιχείρησης που είχε «σβήσει» – Επισκευάζονται έξι πλοία ταυτόχρονα

 

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είχαν… σβήσει και ήταν έτοιμα προς διάλυση, πριν την σπουδαία απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να πωληθούν σε ιδιώτη. Η απόφαση αυτή και η μεταβίβαση των Ναυπηγείων που… πέθαιναν, οδήγησε στην ανάσταση την μεγάλη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα, έσωσε τις δουλειές και τα λεφτά των εγαζομένων, έδωσε νέες δουλειές, αλλά γιγάντωσε πλέον την επιχείρηση, που δουλεύει στο φουλ πια και τα πλοία πάνε κι έρχονται το ένα μετά το άλλο για επισκευές.


Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η δουλειά δεν σταματάει και μάλιστα αυτό τον καιρό επισκευάζονται ταυτοχρόνως έξι πλοία! Και όλα αυτά τη στιγμή που ο όμιλος ΟΝΕΧ, που έχει αναλάβει πια τα ηνία των Ναυπηγείων περιμένει την  απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η ιδιοκτησία όχι μόνο πληρώνει στην ώρα της τα πάντα, αλλά εξοφλάει και παλιές οφειλές προς τους εργαζομένους από την προηγούμενη διοίκηση, παρά το γεγονός ότι δεν έχει βγει ακόμα η απόφαση του δικαστηρίου για την επίσημη Όπως είπαμε όμως, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ζουν, βασιλέουν και αυτό τον καιρό επισκευάζουν ταυτόχρονια έξι πλοία, τα  Μ/V SANTY, M/T LEMAN, M/T ARCTIC, M/V CHRYSANTHE, LPG GAZ SYNERGY, M/T ECOWIND.

Ναυπήγηση νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της DEFEA 2023, της έκθεσης Άμυνας που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, η Fincantieri και ο Όμιλος ONEX Shipyards & Technologies παρουσίασαν την κοινή στρατηγική τους, αν ο ιταλικός όμιλος, ως κύριος ανάδοχος, αναλάβει το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων κορβετών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που επιδιώκει το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies κ. Πάνος Ξενοκώστας ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Μέσα από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είμαστε σε θέση να παράσχουμε στο Πολεμικό Ναυτικό, και στους συμμαχικούς στόλους, άρτιες υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, τόσο στο πεδίο όσο και σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης, και σε πλήρη σύμπνοια με την Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική.

Το πρόγραμμα για την «Ελληνική Κορβέτα» έρχεται να εκπληρώσει ένα όραμα δεκαετιών για την πραγματική ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Δεν μένουμε σε λόγια, προχωράμε σε πράξεις, και εξασφαλίζουμε ότι οι κορβέτες του ΠΝ θα χτιστούν εδώ, στην Ελευσίνα! Εκπληρώνουμε το όραμα δεκάδων ελληνικών εταιρειών που στοιχίζονται γύρω από το πρόγραμμα της «Ελληνικής Κορβέτας» και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Δημιουργούμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ένα νέο βιομηχανικό οικοσύστημα που θα παραμείνει κληρονομία στη χώρα και στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.»

Μία ημέρα νωρίτερα η Κορεατική κυβέρνηση είχε επιλέξει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για το νέο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης σχετικά με την μετατροπή-αναβάθμιση πλοίων συμβατικής τεχνολογίας σε “Eco-Friendly”.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *