Μητσοτάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να δεχτεί κοστολόγηση του προγράμματός του”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων και για τα μέτρα στήριξης των μητέρων απάντησε: «Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες. Όλες οι ώριμες δημοκρατίες εναποθέτουν σε κάποια ανεξάρτητη αρχή την κοστολόγηση των προγραμμάτων. Εξακολουθώ να ζητώ έστω και ενόψει των δεύτερων εκλογών να υπάρξει μια τέτοια κοστολόγηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ το αποφεύγει γιατί γνωρίζει ότι όλοι θα αντιληφθούν ότι το πρόγραμμά του είναι τόσο πλουσιοπάροχο που είναι αδύνατο να υλοποιηθεί. Η ανεξάρτητη κοστολόγηση των προγραμμάτων θα ήταν ποικιλοτρόπως ωφέλιμη. Ξανακάνω την πρόταση και αναμένω απάντηση αντί για σιωπή. Μεγάλη δυσκολία έχουν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πόσο κοστίζουν τα μέτρα τους. Είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τινάζει τη “μπάνκα” στον αέρα, ας το στείλει σε κάποιο από τους οίκους αξιολόγησης».


«Για τις μητέρες», προσέθεσε, «έχουμε πολιτικές για να κάνουμε πράξη την ισότητα, να στηρίξουμε τις εργαζόμενες ημέρες. Περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί σε μεγάλες επιχειρήσεις, επέκταση του ολοήμερου, πολιτικές που συνολικά στηρίζουν το εισόδημα, καθώς οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί, επιπλέον φορολογικά κίνητρα. Θέλουμε έμπρακτα να στηρίξουμε τις εργαζόμενες οικογένειες για να έχουμε πιο υψηλή συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. Πλέον και οι άνδρες συμμετέχουν στην ανατροφή των παιδιών, δίνουμε την άδεια πατρότητας και ενισχύσαμε την άδεια μητρότητας».

Σε ερώτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «έχω εκφράσει τη θέση της κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο στη συνάντηση με τον καγκελάριο Σολτς. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ειδικά για το κατοχικό δάνειο έχουμε πιο ισχυρά επιχειρήματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε για το μέλλον και όλες οι υπόλοιπες ερμηνείες που προσπάθησαν να δοθούν είναι εκ του πονηρού».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Μητσοτάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να δεχτεί κοστολόγηση του προγράμματός του””