Market Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ

Ανοιχτή είναι από σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα για το Market Pass και όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr/marketpass.


Η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος εφόσον το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνουν τα όρια που τίθενται ανάλογα με την κατηγορία του νοικοκυριού.

«Βροχή» από αιτήσεις την πρώτη κιόλας μέρα

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είπε χθες ότι μέσα στις πρώτες ώρες είχαν ήδη υποβληθεί 32.000 αιτήσεις. Ο αριθμός αυτός έφτασε σύντομα τις 55.000, λίγο μετά τις 115.00 και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πλέον ξεπέρασε τις 250.000 και οδεύει προς τις 500.000.

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως το Market Pass είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης που θα βοηθήσει εκατομμύρια νοικοκυριά. Όπως είπε, με το Market Pass καλύπτεται το 85% του πληθυσμού της χώρας, ενώ προσέθεσε ότι για να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες η υπηρεσία, η διαδικασία της αίτησης θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ.


Μέχρι τις 15 Μαρτίου η προθεσμία

«Να τονίσουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από το πότε θα γίνει η αίτηση θα εξαρτηθεί και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.


Ο υπουργός σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν δύο επιλογές. «Η πρώτη είναι η πίστωση του ποσού στην ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβουν το 100% της ενίσχυσης. Υπάρχει ωστόσο και η κατάθεση σε τράπεζα, οπότε θα πάρουν το 80% του ποσού που δικαιούνται» είπε.

Ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε στη συνέχεια ότι από την Παρασκευή θα γίνονται αιτήσεις για το Market Pass και στα ΚΕΠ. «Να τονίσουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από το πότε θα γίνει η αίτηση θα εξαρτηθεί και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *