Μάκης Βορίδης: «Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία υποχρεωτικά θα πάμε σε τρίτες κάλπες»

Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε τρίτες κάλπες αν η Νέα Δημοκρατία δεν λάβει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου άφησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.


Συγκεκριμένα, σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τρίτες εκλογές, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως όλα τα κόμματα λένε όχι σε συνεργασία και «επομένως το θέμα είναι όχι το τι θέλουμε». «Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες κάλπες», υπογράμμισε.


Ερμηνεύοντας τη μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως σε μεγάλο βαθμό ήταν γέννημα μιας συγκεκριμένης συγκυρίας, του αντιμνημονίου και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφραστεί η άρνηση σε αυτές τις πολιτικές.

Ο κ. Βορίδης εξήγησε πως αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ».


«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία», δήλωσε συγκεκριμένα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *