Μαίνεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα», είπε ο Δημήτρης Βίτσας

Μαίνεται και μάλιστα για τα καλά ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριβή του κόμματος στις εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να δέχεται πυρά από στελέχη.


Μετά τον Ανδρέα Ξανθό, που είπε χωρίς περιστροφές χθες ότι δεν είναι ταμπού το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που μίλησε για… επιτροπεία και ζητάει να γίνει ξεκαθάρισμα στα… δεξιά χέρια του Αλέξη Τσίπρα και να ενταχθούν δίπλα του νέα στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πήγαν καλά στις εκλογές, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη της Ρένας Δούρου και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αηδιαστικές», ήρθε η σειρά του Δημήτρη Βίτσα να ρίξει βολές κατά του προέδρου του κόμματος.

«Σαφέστατα ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα» σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως τώρα δεν είναι η ώρα να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στο κόμμα του, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραδώσει την σκυτάλη.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι πολύ νέος ακόμα, είναι μόλις 49 ετών, κάποιοι ξεκινάνε τώρα την πολιτική τους καριέρα». Σημείωσε, δε, πως ο ίδιος πήρε το κόμμα και το έκανε κυβέρνηση.


Στην συνέχεια ο Δημήτρης Βίτσας έριξε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα και του επέρριψε ευθύνες για τον διασυρμό στις εκλογές: «Σαφέστατα έχει και ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι έχει πρώτο λόγο για την επόμενη πορεία του κόμματος, δηλαδή αν θέλει να παραμείνει ή αν θέλει να φύγει».


Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στην γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας η συλλογικότητα για ένα αριστερό κόμμα είναι πάντοτε το επιδιωκόμενο, όμως στην παρούσα στιγμή δεν είναι αυτό το αντικείμενο. «Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθάνε και τις εκ των έξω βολές» τόνισε.

Τέλος, σημείωσε πως στη σημερινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και το τι έφταιξε στις εκλογές της 21 Μαΐου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *