Μ. Βορίδης: Πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη – Την Δευτέρα στη Βουλή

Πρόσθετη παρέμβαση ώστε να «κλείσουν» τα παραθυράκια του νόμου και να μην κατέλθει τελικά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές 2023, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Ο ίδιος επεσήμανε πως η παρέμβαση αυτή θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο της.

«Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης.

Νωρίτερα, μιλώντας για την αντισυστημική ψήφο, ο υπουργός είπε σχετικά με το ζήτημα ότι «το θέμα με τον Κασιδιάρη, έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις. Άρα λοιπόν εδώ αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να διαχωριστούν. Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα να συζητήσουμε λοιπόν το πρώτο που είναι σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό, είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το δεύτερο που είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός».

Γ. Οικονόμου για κόμμα Κασιδιάρη: «Εάν χρειαστούν προσθήκες, εδώ είμαστε να το δούμε»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανέφερε για το θέμα πως «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο ώστε εγκληματικές οργανώσεις, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τρικ, μέσω της τοποθέτησης στην ηγεσία τους ανώτατων δικαστικών, για να κατέλθουν στην εκλογική διαδικασία, να μην μπορέσουν τελικά», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κανείς δεν είναι αφελής και δεν θα ξεγελασθεί. Εάν χρειαστούν προσθήκες, εδώ είμαστε να το δούμε»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *