Lamda Development – Ελληνικό: Υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του Riviera Tower

 

Yπογράφεται σήμερα από την Lamda Development με την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat η σύμβαση κατασκευής του εμβληματικού ουρανοξύστη του Ελληνικού, Riviera Tower, του ψηλότερου κτηρίου στη χώρα.


Όπως ανέφερε το capital.gr, το τεράστιο έργο έχει προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Ο πύργος των 50 ορόφων, θα διαθέτει θέα στη θάλασσα, πολυτελή διαμερίσματα και μοναδικές ανέσεις, όπως πισίνα, γυμναστήριο και spa.

Η τοποθεσία του πύργου στη Αθηναϊκή Ριβιέρα θα προσφέρει στους κατοίκους εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και εύκολη πρόσβαση σε παραλίες, εστιατόρια και πολιτιστικά αξιοθέατα.

Όπως έχει ανακοινώσει η Lamda Development, στα τέλη του έτους αναμένεται να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτοι όροφοι του Πύργου. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat.


Το σύστημα θεμελίωσης γίνεται με μια πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελείται από 300 πασσάλους διαμέτρου 1 – 1,5 μ. σε βάθη που κυμαίνονται από 35-50 μ.


Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή διαφραγματικού τοίχου μήκους περιμέτρου 520 μ. και βάθους 15 μ., ώστε κατά τη διάρκεια των εργασιών να προστατεύεται η εκσκαφή των υπογείων από τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος των εργασιών – η θεμελίωση στο τμήμα κάτοψης του Πύργου – θα γίνει εντός του δεύτερου τριμήνου του 2023.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει πρόσφατα η Lamda για τον Riviera Tower έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 127 διαμερίσματα από το σύνολο των 169 (75% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται σε 71 εκατ. (20% του τιμήματος). Επιπλέον, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 27 διαμερίσματα (16% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών στα περίπου 8 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα 27 διαμερίσματα αναμένεται μέσα στο Β’ τρίμηνο του 2023, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα είναι σε τελικό στάδιο, προκειμένου να κατατεθούν οι προκαταβολές από τους αγοραστές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Lamda Development – Ελληνικό: Υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του Riviera Tower”