Λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου 6 με 10 το πρωί της Δευτέρας – Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα έρθουν στην Αθήνα

Όπως όλα δείχνουν η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα το πρωί της Δευτέρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Αμέσως μετά η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα μεταφεθεί στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Στην Μητρόπολη θα εισέλθουν αυστηρά 190 άτομα. Θα είναι βασιλείς, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του Κωνσταντίνου αλλά και εκπρόσωποι της Ελληνικής και της Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς ο τέως Βασιλιάς ήταν μέλος.

Η κηδεία θα γίνει στο Τατόι στους τέφους της βασιλικής οικογένειας.

Στο μεταξύ ανάμεσα στους πολιτικούς, επίσημους και απλό κόσμο που θα παρακολουθήσει το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο θα είναι και πολλοί γαλαζοαίματοι. Μέχρι στιγμής οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί ότι την Κυριακή θα φτάσουν στην Αθήνα ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Σήμερα θα φτάσουν στην Ελλάδα οι δυο κόρες της Βασίλισσας Σοφίας και αδερφής του τέως Βασιλιά, Πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα.


Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου θα φτάσει στην χώρα μας το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια.


Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει και η Βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της συζύγου του Κωνσταντίνου, Άννας Μαρίας. Μέλη και την βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ποια θα είναι αυτά. Ίσως στην Αθήνα να βρεθεί, πάντως, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Κωνσταντίνος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *