Λ. Μενδώνη: Σε αξιοπρεπή κατάσταση, έτοιμος ο χώρος στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στο Τατόι αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα και την έλευση μεγάλου αριθμού προσκεκλημένων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.


Η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι όλο το 2022 οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού δούλευαν συστηματικά ώστε να απομακρυνθούν τα καμένα δέντρα από την περιοχή, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Επιπλέον, εξήγησε ότι η εκκλησία στο Τατόι είναι συντηρημένη, και έτοιμη να δεχθεί κόσμο, και παράλληλα ο περιβάλλων χώρος θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση και θα έχουν γίνει οι διαδικασίες διευθέτησης του χώρου ώστε να μπορεί κανείς να προσεγγίσει χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Τέλος, η κ. Μενδώνη διευκρίνισε ότι το κοιμητήριο ανήκει στο ελληνικό κράτος, επομένως η οποιαδήποτε μέριμνα ανήκει στο ελληνικό κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στη Μητρόπολη Αθηνών.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα αρκετά μέλη βασιλικών οικογενειών, ενώ την Πέμπτη οι συγγενείς του τέως βασιλιά επισκέφτηκαν το Τατόι, για την επίβλεψη του χώρου, όπου θα γίνει η ταφή, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Π. Πικραμένος και Λ. Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στην κηδεία του

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *