Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινάει τις περιοδείες μετά τον κορονοϊό – Σήμερα δίνει συνέντευξη στο δελτίο της ΕΡΤ1

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε πίσω του την περιπέτεια με τον κορονοϊό και ρίχνεται και πάλι στην μάχη των εκλογών της 25ης Ιουνίου.


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης νόσησε από κορονοϊό την Παρασκευή (2.6.2023) και έμεινε το τριήμερο στο σπίτι του, αναβάλλοντας την περιοδεία στη Χαλκιδική και την επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρρωσε όμως και επιστρέφει δριμύτερος στην μάχη των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί σήμερα (6.6.2023) τη Νέα Ιωνία, όπου θα μιλήσει στον κόσμο της περιοχής, ενώ το βράδυ στις 21:00 θα δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Το πρόγραμμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και το πέσιμο της αυλαίας της προεκλογικής περιόδου, περιλαμβάνει πολλές επισκέψεις τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, ενώ το βάρος των επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και των στελεχών της ΝΔ, που επίσης πραγματοποιούν περιοδείες θα πέσει στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αύριο Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα.


Η στρατηγική

Η στρατηγική που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ενόψει των δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου εστιάζει στην επίτευξη ισχυρής αυτοδυναμίας, με διατήρηση του ποσοστού του 40% που έλαβε στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Για σιγουριά το κοντέρ πρέπει να γράφει πάλι 4 μπροστά» λένε στελέχη της Πειραιώς, όπου υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά θα αναδειχτεί επτακομματική Βουλή (με είσοδο της της “Πλεύσης Ελευθερίας” και της “Νίκης”), κάτι που θα ανεβάσει τον πήχη της αυτοδυναμίας.

Οι στόχοι


Στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να πετύχουν άλλο έναν μεγάλο θρίαμβο όπως στις πρώτες κάλπες και να φτάσουν στον στόχο της ασυτοδυναμίας. Κεντρικός στόχος είναι να πειστεί ο κόσμος ότι η κάλπη είναι άδεια και οι ψηφοφόροι της ΝΔ πρέπει να την γεμίσουν ξανά.

Ένα από τα στοιχήματα είναι να αποφευχθεί η πιθανή μετακίνηση ψηφοφόρων που στήριξαν τη ΝΔ, αλλά δεν αποτελούν παραδοσιακούς υποστηρικτές της, στο «ιδεολογικό τους σπίτι». Η μεγάλη, διπλάσια διαφορά των δύο «μονομάχων» είναι πιθανόν να δημιουργήσει διάθεση χαλάρωσης και παίρνοντας ως δεδομένη την κυριαρχία της ΝΔ να θελήσουν να ψηφίσουν για το ποιο κόμμα θα είναι αύριο αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίσης να πειστούν κι άλλοι ψηφοφόροι που δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν άλλα κόμματα στις πρώτες κάλπες, να στηρίξουν τη ΝΔ που εγγυάται την σταθερότητα και την συνέχιση της ανάστασης της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, που επετεύχθη φυσικά στην 4ετία της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατηγορηματικό «όχι» στη διεξαγωγή ντιμπέιτ

Τέλος, σήμερα θα συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή με αντικείμενο συζήτησης το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για νέα τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Στην Πειραιώς φέρεται να είναι ειλημμένη η απόφαση να μη συναινέσει σε κανένα από τα δύο αιτήματα, με το επιχείρημα ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου δεν κρίνεται ποιος θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *