Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα ποστ στο twitter για τα Τέμπη – Η δημόσια συγγνώμη και η διπλή δέσμευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποστ που έκανε στο Twitter για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, από τη μια εξέφρασε δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, αλλά κυρίως προσωπικά και επισήμανε ότι αναλαμβάνει κατά συνέπεια την ευθύνη, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει πλήρη διαφάνεια και ότι θα δρομολογηθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στους σιδηρόδρομους.


Για τη συγγνώμη προς τα θύματα και τις οικογένειές τους επισήμανε:

«Θέλω να επαναλάβω τη δημόσια συγγνώμη μου στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, αλλά κυρίως προσωπικά. Αναλαμβάνω κατά συνέπεια την ευθύνη. Και δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων».

Για την διπλή του δέσμευση ανέφερε:

«Εγγυώμαι δύο πράγματα: Πρώτον, απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα, ώστε να εντοπιστούν τα σφάλματα και να κριθούν δίκαια όσοι εμπλέκονται. Και δεύτερον, τη δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής κατάστασης στους σιδηροδρόμους μας».


Για την σκιά της τραγωδίας κάτω από την οποία έγινε το υπουργικό συμβούλιο τόνισε:


«Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και της εθνικής οδύνης. Και οι σκέψεις μας είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα στις οικογένειες των θυμάτων».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *