Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κοινωνία και η οικονομία έμειναν όρθιες – Θα έχουμε μπροστά μας άλλα 4 χρόνια

Αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους από το εξωτερικό, όπως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στο κύριο σκέλος της ομιλίας του. «Είμαστε και θα είμαστε, η Νέα Δημοκρατία όλης της Ελλάδας», ανέφερε.


«Δεν είναι τακτικό ένα συνέδριο που γίνεται κάθε έξι χρόνια και γίνεται πίσω από κλειστές κομματικές κουρτίνες. Δεν είναι δημοκρατικό, αν ο παλιός, ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός συμμετέχει σε μια δήθεν εκλογή με μόνο αντίπαλο τον εαυτό του», σχολίασε αφήνοντας αιχμές για το πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε όλους τους προκατόχους του, όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε εκλιπόντες, όπως ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Γεώργιος Ράλλης κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή λέγοντας πως «κρατάμε πάντα στις καρδιές μας το επιβλητικό όραμα του ιδρυτή μας». «Όλη η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα εδώ», ανέφερε.

«Με πολλή δουλειά στους επόμενους 12 μήνες και με περισσότερη για τέσσερα χρόνια ακόμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός δείχνοντας ξανά την πρόθεσή του για μη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοφανή κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και στις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2019.


«Είμαι υπερήφανος για όλα όσα πετύχαμε μαζί», ανέφερε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση των κρίσεων. «Η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει, την ανεργία να πέφτει και επιχειρηματικούς γίγαντες να εμπιστεύονται την εθνική μας οικονομία», πρόσθεσε.


«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί διεθνώς, με ισχυρές συμμαχίες και χαλύβδινη την άμυνά της», τόνισε.

«Φυλάξαμε τα σύνορά μας και κάναμε την Ελλάδα πιο ισχυρή γεωοπολιτικά. Χαίρονται και αυτοί που μας ψήφισαν και αυτοί που δεν μας ψήφισαν, γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη. Ξέρουν όλοι οι Έλληνες πως σήμερα πληρώνουν λιγότερους φόρους και χαμηλότερες εισφορές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ταυτόχρονα, οι Έλληνες είναι αυστηροί κριτές και απαιτούν από εμάς να γίνουμε καλύτεροι. Απαιτούν να κάνουμε απολογισμό του κυβερνητικού έργου με σεμνότητα και ταπεινότητα. Μας περιμένουν καλύτερες ημέρες, όμως, θα συναντήσουμε και μεγάλες αντιξοότητες, αλλά μαζί, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε», σχολίασε.

«Η Δημοκρατία μας είναι πλέον πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη», τόνισε μέσα σε χειροκροτήματα.


«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και βόμβα για την παγκόσμια οικονομία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλοι είμαστε σε πόλεμο και μάλιστα πολλαπλά επίπεδα», σημείωσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *