Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα – Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα πλοία να σημειώνουν 100% πληρότητα.


Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε πως από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη, έχουν φύγει από τα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής, Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, 90.323 επιβάτες.

Σημειώνεται, επίσης, πως το Μεγάλο Σάββατο έως και την Τετάρτη του Πάσχα, από τα εν λόγω λιμάνια θα αναχωρήσουν 82.000 επιβάτες.

Συνολικά πάνω 172.000 επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν ή έχουν ήδη αναχωρήσει για τους αγαπημένους τους πασχαλινούς προορισμούς.

Από σήμερα έως και το Μεγάλο Σάββατο έχουν υπολογιστεί περίπου 91 δρομολόγια χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό, τα οποία φεύγουν περίπου κάθε μία ώρα.


«Καλό ταξίδι» ευχήθηκε στους εκδρομείς ο Γιάννης Πλακιωτάκης από το λιμάνι του Πειραιά


Το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την Πύλη Ε7 επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί, όχι μόνο με τακτικούς, αλλά και με έκτακτους ελέγχους, όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Η ασφάλεια των δεκάδων χιλιάδων επιβατών, αλλά και των πληρωμάτων, είναι πάντα σταθερή μας προτεραιότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό, πρόσθεσε: «Καλό ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες και όλους».


Μαζί με τον κ. Πλακιωτάκη, στο Λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *