Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση όλων των μέτρων

Αλλάζουν τα δεδομένα με τα μέτρα προστασίας του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα αρχίσουν να μειώνονται στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και λιανεμπορίου. Είναι πιθανό από την Δευτέρα 2 Μαΐου να μην απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση, και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι.


Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, την ίδια ημερομηνία, δεν αποκλείεται να γίνουν προαιρετικές οι μάσκες σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ. Στις εξαιρέσεις ανήκουν οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία ενώ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική.

 
Συγκεκριμένα στην εστίαση και τα κομμωτήρια οι μάσκες θα παραμείνουν μόνο για τους εργαζόμενους τουλάχιστον ως το τέλος Μαϊου. Για τα σούπερ μάρκετ το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνουν υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και σταδιακά ανάλογα με τις συνθήκες να αποφασιστεί τι θα γίνει για τους πελάτες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *