Κόντρες στη Βουλή για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στη Βουλή για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απόσχει από τις ψηφοφορίες, μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Διεθνή Εμπορική Διαιτησία», τη χαρακτήρισε  «μη θεσμική», ενώ ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος υποστήριξε  ότι «η αντίδραση της κυβέρνησης έχει επικοινωνιακό κέλυφος αντιπερισπασμού γα τις υποκλοπές».

 «Είναι ακατανόητη και προκαλεί εύλογα ερωτήματα η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή με την επίκληση ενός πολιτικού ζητήματος. Οφείλει να απαντήσει πειστικά στην ελληνική κοινωνία. Αυτή η στάση του ούτε θεσμική ούτε πειστική είναι, αλλά ούτε και εντάσσεται στους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αφορούν το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Σε τελική όμως ανάλυση, οι εκλογές είναι κοντά και οι Έλληνες πολίτες, όποτε γίνουν, θα δώσουν την απάντηση τους γιατί ξέρουν, συγκρίνουν και κρίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Και ο κ. Ξανθόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, σημειώνοντας ότι «η θεσμική προσήλωση που επιδεικνύει είναι απλώς ένα κέλυφος επικοινωνιακό για να ξεφύγει από το μείζον θέμα των υποκλοπών, το οποίο προδήλως έχει αποδειχτεί και την έχει σημαδέψει για την έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *