Κοινή «πλεύση» των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Μαζί προεύονται οι Δήμοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου στο θέμα της εμβληματικής ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.


Από κοινού πορεύονται οι Δήμοι Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου, ώστε να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα γύρω από την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου. Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση τα δύο Δημοτικά Συμβούλια, με αυτό ακριβώς το θέμα στην ημερήσια διάταξη, παρουσία μεταξύ άλλων του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας. Έγινε εκτενής ενημέρωση και τέθηκαν επί τάπητος όλες οι παράμετροι, ενώ οι δύο δήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών, αλλά και την απομάκρυνση των μπάζων που ρυπαίνουν την περιοχή του όρμου, στο μέτωπο των δύο Δήμων.

«Το μέτωπο της παραλίας είναι ένας χώρος χρήσιμος και με τεράστια σημασία για την Καλλιθέα και το Μοσχάτο. Είναι επιτακτική λοιπόν, η ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου, καθώς εδώ και 15 χρόνια έχουμε χάσει την επαφή μας με τη θάλασσα», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στην παραλία, αλλά αντίθετα έχουν υψωθεί βουνά από μπάζα. Χάνουμε καθημερινά ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Χαιρετίζουμε λοιπόν την ένταξη του έργου ως ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του. Όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, μένουν τώρα τα επόμενα πολύ κρίσιμα βήματα, επιμένουμε στη συνεχή παρακολούθησή του, για την γρήγορη εκτέλεση του έργου».

Ο κ. Κάρναβος έθεσε ακόμη το θέμα του γηπέδου στις Τζιτζιφιές, ως προαπαιτούμενο και αναγκαίο έργο για την περιοχή.


Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε: «Έχουμε αγωνιστεί πολλά χρόνια για την υλοποίηση αυτού του έργου. Ήμασταν η δημοτική Αρχή, που υποστήριξε να πάρει το έργο η Περιφέρεια. Διεκδικήσαμε με σθένος το δικαίωμα να στηρίξει η Πολιτεία τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού για τους δημότες του Μοσχάτου-Ταύρου, αλλά και για τους πολίτες της Αττικής. Διεκδικούμε να αποκατασταθούν τα ”κακώς κείμενα” που έλαβαν χώρα κατά την υλοποίηση του έργου, όπως η εναπόθεση στον χώρο των υλικών εκσκαφής και απαιτούμε να γίνει άμεσα η απομάκρυνσή τους. Ζητάμε να δημοπρατηθεί άμεσα η Β’ φάση του έργου και απαιτούμε συμμετοχή των δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας στον φορέα διαχείρισης του πάρκου».


Ο κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου στον Ιλισό και κατέληξε λέγοντας πως χρειάζεται ουσιαστική και έγκαιρη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα και την πορεία των εργασιών. Στο τέλος οι δύο Δήμοι εξέδωσαν κοινό ομόφωνο ψήφισμα, όπου θέτουν όλες αυτές τις παραμέτρους, ζητώντας άμεση αποπεράτωση των εργασιών της Α’ φάσης, την άμεση απομάκρυνση των μπάζων από τον χώρο του έργου, τη σύσταση φορέα διαχείρισης με τη συμμετοχή των δύο δήμων, να δημοπρατηθεί το αντιπλημμυρικό έργο του Ιλισού ποταμού, να παραμείνει και να αναβαθμιστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου στις Τζιτζιφιές, καθώς αθλούνται εκεί πολλά παιδιά και σύλλογοι και να υπάρξει ανακοίνωση δημοπράτησης της Β’ φάσης του έργου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *