Κικίλιας: “Δίνουμε όραμα, προοπτική και ανθρωπιά στην κοινωνία”

Τη σταθερότητα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό που χρειάζεται η χώρα για να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και την επόμενη τετραετία, με έμφαση στο κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Star.


Όπως τόνισε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν δίπλα στη μεσαία τάξη και στους πιο αδύναμους, εφαρμόζοντας κοινωνικές πολιτικές- ενδεικτική η μείωση 50 φόρων και εισφορών- σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος την περίοδο της διακυβέρνησής του επέβαλε 29 νέους φόρους «τσακίζοντας τη μεσαία τάξη, άρα τους μικρούς και τους μεσαίους, τους πολλούς. Και δημιούργησε ένα κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας, πιθανής εξόδου από την Ευρωζώνη, διέλυσε την αίσθηση της εσωτερικής και της εξωτερικής ασφάλειας με 1,5 εκατ. παράνομους μετανάστες να περνούν από τα σύνορά μας», σημειώνοντας ότι και οι σημερινές αναφορές από στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως αυτές για τοπικά νομίσματα, αποδεικνύουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα από το 2015.

Ο κ. Κικίλιας, σε σχετική ανακοίνωση, επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτέλεσε κύριο μοχλό ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα και έδωσε νέες θέσεις εργασίας, ενώ με το υπερπλεόνασμα που έφερε σε ταξιδιωτικά έσοδα η κυβέρνηση μπόρεσε να στηρίξει τα ελληνικά νοικοκυριά σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων. «Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, δεν πιστεύει στην ανάπτυξη και δεν πιστεύει στις επενδύσεις» είπε ο υπουργός Τουρισμού.

«Το κοινωνικό κράτος είναι αυτό το οποίο υπηρετήσαμε, στηρίζοντας αυτούς που δεν έχουν και δεν μπορούν, δίνοντας 44 δισ. μέσα στην πανδημία και στην κρίση. Στηρίζοντας, όταν ξέσπασε πόλεμος στην Ευρώπη, τους ανθρώπους τους οποίους έπρεπε, την μέση ελληνική οικογένεια, για την ενέργεια, τον πληθωρισμό, για την ακρίβεια. Δείξαμε ότι είμαστε όχι νεοφιλελεύθεροι, αλλά κατεξοχήν μεταρρυθμιστές. Ενώνουμε το Κέντρο με την Δεξιά, και το κοινωνικό κέντρο επίσης, και δίνουμε όραμα και προοπτική στον κόσμο και στην κοινωνία. Πάντα όμως με ανθρωπιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Κικίλιας: “Δίνουμε όραμα, προοπτική και ανθρωπιά στην κοινωνία””