Κατάθεση-καταπέλτης από την γραμματέα του Χρ. Καλογρίτσα για φακέλους και τσάντες με χρήματα

Συγκλονιστικά τα όσα κατέθεσε χθες, Πέμπτη, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η Ευθαλία Διαμαντή για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.


Σε κατάθεση της η κ. Διαμαντή, ιδιαιτέρα επί 40 χρόνια του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, υποστήριξε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι: «Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Πρόσθεσε ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους (αναφέρει και ονόματα) και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας.

Η κ. Διαμαντή ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την «ομάδα Παππά» για ένα κανάλι του κόμματος. Αποκάλυψε ότι καθημερινά ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα, ενώ μερικές φορές και δύο φορές την ημέρα.

Μάλιστα ανέφερε ότι πριν ο κ. Παππάς πάει στο Μαξίμου πήγαινε στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα και συζητούσαν για περίπου καμιά ώρα και έφευγε, ενώ σημείωσε ότι αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους.


Σε ό,τι αφορά τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου η μάρτυρας επισήμανε ότι πριν την καταβολή της 1ης δόσης, υποσχόταν ότι χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και Ελβετία και έρχονται, αλλά τελικά «εγκατέλειψαν τον κ. Καλογρίτσα». Μάλιστα, η κυρία Διαμαντή σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία ο κ. Παππάς είπε στον κ. Αρτεμίου: «Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν».


Παράλληλα, αποκάλυψε στην κατάθεσή της ότι μέσα στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Χρήστο, κόμμα χωρίς χρήμα δεν γίνεται», ενώ επανέλαβε ότι «έφευγαν πολλά χρήματα για το κόμμα». Η μάρτυρας, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα για τη δίκη, υπογράμμισε ότι ο κ. Αρτεμίου ερχόμενος από την Κύπρο είχε τσάντες με χρήματα και αυτό το γνωρίζει, καθώς ζητούσε και του έστελνε ο κ. Καλογρίτσας αυτοκίνητο για να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο.

Να απαντήσουν ξεκάθαρα σε όσα κατέθεσε η κ. Διαμαντή καλεί η κυβέρνηση τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του κόμματός του, «που κουνούν το δάχτυλο για θέματα ηθικής».

Γ. Οικονόμου: Αμείλικτα τα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως του Χρ.Καλογρίτσα

«Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;


Αντί να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *